How can we calculate the quantity variance of material used in production?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
manaf almas
من قبل manaf almas , Auditor , DAR AL NUZUM PUBLIC ACCOUNTANTS

MATERIAL QUANTITY VARIANCE=(STANDARED RATE *STANDARED QUANTITY)-(STANDARED RATE*ACTUAL QUANTITY)

AYYALA  RAJESH KUMAR
من قبل AYYALA RAJESH KUMAR , GENERAL MANAGER - ACCOUNTS & FINANCE , CUE APPARELS PVT LTD

This is basically difference between standard costing  V/s backward costing ( this includes actual cost paid and excess production cost )