لو اردت شراء جهاز كومبيوتر شخصي " لاب توب " مستخدم ، ما هي الخطوات ال ( orders ) التي تستخدمها للتاكد من انه يعمل بشكل صحيح ؟؟!!

تم إضافة السؤال من قبل حارث مثنى نوري الجبوري , هندسة تكنولوجيا معلومات IT ( شبكات الكومبيوتر ) , الرافدين
تاريخ النشر: 2014/09/13
Hany Saeed
من قبل Hany Saeed , head cashier , Hollywood

بالاختصار الشديد

الاطلاع على امكانيات الجهاز من برسيسور - رمات- هارد- فيجا

تجربه الجهاز على كبل نت  لمعرفه عمل كارته اللان الخاصه بالنت وتجربه على wi fi وتجربه الاماكن الخاصه بالفلاشه

شحن البطريه على اخرها وفصل الجهاز عن الكهرباء لمعرفه قوة بطريه الاب

مع طبعا ماركه الاب توب توشيبا غير الدل غير اسير .........................

mohammed خيرى على
من قبل mohammed خيرى على , مدير , شركة جمبو لخدمات الكمبيوتر

اول خطوه:التاكد من امكانيات الجهاز المطلوبه

تانى خطوه: اختبار جميع امكانبات الجهاز صوت وكارت شاشه وكارت لان وكاميرا واى فاى ويواسى بى والبطاريه وغيره

تالت خطوه التاكد من قوة عمل البطاريه عن طريق شحنها واستخدامها باقصى عمل للتاكد من مدة عملها

رابع خطوه التاكد من ان الجهاز لم يتم فتحه او تغيير شىء فيه

تشوف امكاناته  كلك شمال على  my coputer  اختارprorertiseهتظهرلك شاشه فيها كل حاجه عن امكانات الجهاز   بروسسر رمات هارد نوع نسخه الوندوز  كل السوفت وير    اغلق الجهاز شوف الهارد وير ودرجته وعمره وصلاحيته وبلد المنشاء والشهادات المكتوبه عليه وبعدين قرر وانصحك ابعد عن المستعمل ليس له ضمان  عامل زى المراه المطلقه  هلا بكرا تلاعبها وتلاعبك مع خالص حبى

Mohammed Hussain Abd elsamea
من قبل Mohammed Hussain Abd elsamea , مشرف مبيعات , بي تك

اولا لابد لك من ان تتأكد من ان موصفات الجهاز المكتوبه علي الاسبيكس هي نفسها المكتوبه علي الكرتونه .

ثم فتح الجهاز والتأكد من موصفاته وذلك من setup ان لم يكن الجهاز به نظام تشغيل او من dxdiage ان كان بالجهاز نظام تشغيل

ثانيا افراغ بطاريه الجهاز تماما ثم تركها علي الشاحن الي8 ساعات ومن ثم تجربتها (تعمل معظم البطاريات6 سل من ساعتان الي ثلاث ساعات)

تجربة كارت الشاشه ان كان بالجهاز كارت شاشه خارجي وذلك بانزال لعبه ثقيله او برنامج جرفيك ثقيل

عمل فحص للهارد ديسك وله برامج كثيره

التأكد من ان للجهاز تعريفات للهاردوير الخاصه به علي موقع الشركة

بصفه عامه استعمل كل شيئ في الجهاز لفترة طويله ومعك14 يوم حق استبدال

الاطلاع على مواصفات الجهاز ، هل هي الموصفات المناسبة ؟

ومن ثم فحص الهارد وير وبعد شراء الجهاز يفضل عمل فورمات له .

mohamedragab mohamed
من قبل mohamedragab mohamed , امن ادارى , حديد عز

اهم شئ قوه الرامات وكرت الشاشه والبروسيسور فى السرعه ومساحه الهارد فى تخزين المعلومات وجوده البطاريه فى مده البقاء الخاص بها بعد شحنها كاملا وتاريخ انتاج الجهاز

بشكل مختصر جداً الاطلاع على خصائص الجهاز بشكل عام و تجربته بشكل شخصي للتأكد من عمل النظام بشكل سليم

محمد غيظان
من قبل محمد غيظان , Branch official , DARA For Computers

  1. فحص المظهر الخارجي للجهاز والهيئة العامة ويكون بالنظر والتفحص باليد من متانته وبراغيه وفصالياته ومفاتيحة  وازراره الخ
  2. تشغيل الجهاز مع البطارية وشبك الشاحن والدخول الى شاشة ال( BIOS )  لتحصل منها عل ى:
  • موصفات رئيسية ( نوع المعالج / حجم الرامات (الذاكرة الرئيسة ) / حجم الهارديسك
  • موديل الجهاز وامتداده مثل : DELL VOSTO1015 / HP Pavilion G7-1350xe  الخ
  • في بعض الاجهزة يمكن القيام بعمليه Diagonistic فحص ذاتي لقطع الجهاز يمكن تنفيذها لحصول على نتائج تأكيدية
  1. 3-  التأكد من مواصفات الجهاز حسب الاسم والموديل والامتداد التى تم الحصول عليها مسبقا من BIOS  الجهاز للتأكد من عدم تغير في المواصفات الام

  1. 4-  تشغيل الجهاز على نظام التشغيل و على الاغلب ويندوز والتأكد من عمل كل مما يلي :
  • وضوح الشاشة وعدم وجود خطوط فيها او نقاط غير ملونة
  • صوت الجهاز
  • تجريب مداخل ال USB
  • تجريب كرت الويرلس والاثرنت (كيبل النت الارضي ) والبلوتوث ان وجد
  • تشغيل الكاميرا ان وجدت
  • التأكد من عمل كامل لوحة المفاتيح
  • التأكد من كرت الشاشة وذلك بتنفيذ الامر dxdiag  من منفذ الاوامر RUN  في بيئة الويندوز والذهاب الى شاشة ال  Disply ومعرفة حجم كرت الشاشة وفيما اذا كان داخلي SHARED  او خارجي  Deticated
  • يمكن فحص الهارديسك عن طريق برنامج مثل برامج ايجاد ال BADSector  او عن طريق محاولة عمل Boot للجهاز من سي دي ويندوز

وأخير فحص مدة تشغيل البطارية للجهاز بعد فصل الشاحن عن الجهاز و كذلك تشغيل الجهاز بدون بطارية على الشاحن مباشرة

فحص الجهاز من ناحية الهارد وير اي عدم وجود اي عطل في اي قطعة من الجهاز

فحص الجهاز من ناحية السوفت وير اي عمل النظام  وتقبلة لبرامج الحاسوب

abdel-hamed atwa
من قبل abdel-hamed atwa , مهندس , الشركة القابضة للادوية

زى ما الناس دى قلولك اعمل بالظبط