Dividends declared or proposed after the end of reporting period won't be recognised as liability at the end of reporting period. A.True, B. False

تم إضافة السؤال من قبل Mohammed Mohammed , Senior SAP Consultant , Abyat Mega Store
تاريخ النشر: 2015/01/24
mohamed Hakim CMA CPA Candidate
من قبل mohamed Hakim CMA CPA Candidate , Accounting Manager , Andersen saudi arabia

Answer b false

Declaration of dividends

Debit / retained earnings

Credit / dividend payable

Sahar Alech
من قبل Sahar Alech , Auditor / Financial Manager , Accounting Services Office

True. it is non adjusting - event

sajid mohammad
من قبل sajid mohammad , Senior Audit assistant

True, as per IFRS that is not an adjusting event , agree with sahar Alech

Mir Mujtaba Ali
من قبل Mir Mujtaba Ali , Internal Audit Manager , Confidential

False

Once dividends are declared, it becomes liability till paid off.