How many types of sentence structural patterns are there in English Language?

تم إضافة السؤال من قبل Vinay Kumar Mancherla , Associate professor , Gnyana Saraswati College of Engineering & Technology
تاريخ النشر: 2015/02/25
Mohamed Khedr
من قبل Mohamed Khedr , Researcher , Helmholtz Center Munich

There are five basic patterns around which most English sentences are built.

Check this URL for details:

http://www.eslgold.com/grammar/basic_sentence.html

Mohamed Magdy Ahmed El Demerdash
من قبل Mohamed Magdy Ahmed El Demerdash , Internal Auditor, Quality Assurance Department , Giza Cable Industries

Thanks Mohamed Khedr for the answer.

Dr Yasmeen Majeed
من قبل Dr Yasmeen Majeed , Trainer and HOD

The answer has been aptly given by Muhammad Khedr. .