كل الشركات والمؤسسات ترغب فى موظفين أصحاب خبرات، كيف يتم الحصول على الخبرات من غير عمل؟ وماهو الحل للشباب الخريجين؟

تم إضافة السؤال من قبل abd allteef faroug idrss ahmad idrss idrss , فنيى ميكانيكا سيارات , صناعية العروبة
تاريخ النشر: 2013/07/26
Adnan Abdullrhman Abdullah Arfan
من قبل Adnan Abdullrhman Abdullah Arfan , مدير فرع الفترة الصباحية , شركة هديل جدة ( تشكي تشيز )

لا اعتقد انه يوجد طريقة لتكتسب خبرة في مجال من دون ان تعمل فيه لكن يمكنك عمل دراسات بسيطة من واقع السوق لتكتسب المعرفة البسيطة عن المجال وفي المقابلة الشخصية سوف يلاحظ انه لديك نبذة وخبرة بسيطة عن المجال لكن دائما الشركات تطلب خبرات عملية حقيقة لذلك يجب عليك في بادء الامر ان تبحث عن الوظيفة في شركة او مؤسسة لها سمعة بغض النظر عن المقابل المادي لتكسب خبرة  في المجال وتستخدم النبذة التي اكتسبتها عن المجال لحصولك على الوظيفة التي ستكسبك الخبرة الحقيقة فالخبرة مثل الدراسة يجب عليك اعطاء نفسك الوقت الكافي لتاخذ الخبرة الكافية بعد ذلك يمكنك الحصول على وظيفة جيدة بمقابل مادي جيد .

Hamed Basuony
من قبل Hamed Basuony , عضو مجلس اداره المجموعه ، مدير قطاع الصعيد ، مؤسس و مدير فرع دمياط , مجموعه شركات العالميه للتجاره

اقبل اى فرصه عمل فى مجالك مافيش حد ابتدى كبير الا و قل مع الوقت تبدأ صغير و تعلى مع الوقت احسن و تقضي وقتك بشغل ايا كان بسيط ف العائد افضل من انك تقضيه فى البحث عن عمل بعائد اكبر ده من جهه الجهه التانيه ...
وانت بتشتغل طور نفسك و ندى قدراتك فى كل المجالات اللى ليها علاقه بتخصصك او المجال اللى تحب انك تشتغل فيه مع الوقت هتلاقي نفسك بتتحسن ...
و ابواب كتير بتتفتح قدامك و خليك متاكد ان اللى هايفتحلك الابواب هو ربك وحده