Actual production 50000 standard price 15 actual price 5

Varianve will be A-500000 favorable B-500000 UNfavorable C-1000000 favorable D-1000000 unfavorable

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed kandil , Cost Controller , Battour Holding Cpompany
تاريخ النشر: 2015/03/15
VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN
من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.

Variance will be option >>>>>>>>>>>>>  A-500000 favorable

(Even though the figure seems to be exaggeration)

Muhammad Ramzan Tufail  ACCA
من قبل Muhammad Ramzan Tufail ACCA , Assistant Finance Manager , Eltizam Asset Management Group

Material Price Variance = (Standard Price - Actual Price) * Actual Production

                                           = (15 -5 ) *50,000 Units

                                           =      10 *50,000

                                           =      500,000 Favorable

Favorable because we pay for material actually less than the standard. Therefore, this is favorable.

So, the option (A) is the Correct Ans.

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

 A-.........>>>>>>>>>>>>>>>500000 favorable