If the provision for doubtful debts is not created, which of the following entry is passed to record the bad debts in control account?

(i)_ Bad debts (Dr) and Debtors Control A/c (Cr)

(ii)_ Allowance for doubtful debts (Dr) and Debtors Control A/c (Cr)

(iii)_ Allowance for doubtful debts (Dr) and Debtors A/c (Cr)

(iv)_ Debtors Control A/c (Dr) and Allowance for doubtful debts (Cr)

تم إضافة السؤال من قبل Shazia Anees , Assistant Manager Finance , Arham Trading Company
تاريخ النشر: 2015/05/19
Shahbaz Hayder
من قبل Shahbaz Hayder , Group Head of Finance , Sharif Group of Companies

(i) Bad debts (Dr) and Debtors Control A/c (Cr)

Naveed Ahmed Fazal Ahmed
من قبل Naveed Ahmed Fazal Ahmed , Sr. Accountant , Sadita Holding (Crown Micro Trading Co.) Riyadh-KSA.

Bad debts Account Dr Account receivable Cr