Electricity Bill paid amount 1000. what will be Debited?

A. Cash

B, Electricity Bill

C. Capital

D. Profit & Loss

تم إضافة السؤال من قبل Wasim khan wazir , Finance Specialist , Mott Macdonald
تاريخ النشر: 2015/06/13
Shamseer KM
من قبل Shamseer KM , HR Payroll Officer , Al Darwish Engineering W.L.L

Correct answer:

B) Electricity bill

Entry:

Electricity expense  a/c   Dr

  To Bank/Cash  a/c

fahad nasir
من قبل fahad nasir , Accountscompany , logistic and supply meat co.

Electricity Bili expense.........................................................................................................

Sheikh Zohaib Rehman Zaibi
من قبل Sheikh Zohaib Rehman Zaibi , Admin and Accounts Officer , NAI ZINDAGI

Electricity bill or Utilities .

Guillermo Bardullas
من قبل Guillermo Bardullas , Cashier / Accounts , Isabela Cultural Corporation

B

(Dr) Electricity Bill

                (Cr) Cash

Gabr Yassen
من قبل Gabr Yassen , محاسب مالي , كايرو تريد

B. Electricity Bill...................................................................

Shahbaz Hayder
من قبل Shahbaz Hayder , Group Head of Finance , Sharif Group of Companies

Option B is the right answer.

SAA MAA
من قبل SAA MAA

Electricity Bill expense A/c  Dr...  1000

To Cash A/c

Rahmat Ullah Khan
من قبل Rahmat Ullah Khan , Administrative Asst , Trojan Holding

B option ......................

Salah Elsheikh
من قبل Salah Elsheikh

Electric Bill Expenses to be debited and credit Accounts payable or bank it will depend on how you will book and pay.

Jafar Sharif
من قبل Jafar Sharif , Auditor , KARVY & CO

B. Electricity Charges / Bill