هل طريقة الدراسة في الكليات قادرة على تسهيل إندماج المتخرجين في المؤسسات مثلما هو الأمر في البلدان الغربية؟ وهل الدولة أو المؤسسات لها ضلع في ذلك؟

ارجو منكم آراء و حلول لمصلحة شبابنا

تم إضافة السؤال من قبل Abdelkrim TRABELSI , Ingénieur Projet , Zodiac
تاريخ النشر: 2013/08/21
ahmed hamza
من قبل ahmed hamza , team leader , البنك التجاري الدولي

للاسف الشديد لا لان في البلدان العربيه اللى بيحكم المجال اللي بدرسه في الجامعه المجموع مش انا عايز ايه او بحب ادرس ايهاو ايه هو المجال اللي هتميز فيه من ضمن الحلول فتح مجالات التعليم امام الدارسين

AbdulKareem  Hamdi AlAbdullah
من قبل AbdulKareem Hamdi AlAbdullah , Digital Marketing Consultant , Furdtk

حسب نظام كل كلية على حدة .

نعم فاساتذه الجمعه هم وحدهم من يستطيعون ربط ما يدرسونه بالحياه العمليه ان كانو لا  يبنون حاجز بينهم وبين الطلبه ...اما بالنسبه للمؤسسات فهم يعينون فقط صاحب التقديرات العاليه وان كان تقديرهم ناتج عن حفظ المواد لا فهمها اما من  يعتمد على فهمه لا يتم توظيفه فيلجا من بعده للحصول على تقديرات عاليه على حساب الفهم