What are the different Types Of Fire Dampers And Why We Use It?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/08/12
Mohammed Shan Abdul Vahid
من قبل Mohammed Shan Abdul Vahid , HSE OFFICER , AL-ATTIYAH GROUP OF TRDS COS WLL

Model MFD: Metal-Fab Fire Damper;3-11/16” Wide;1.5-hour rating; Static Airflow

Model MFD3: Metal-Fab Fire Damper;3-11/16” Wide;3-hour rating; Static Airflow

Model MDFD: Metal-Fab Dynamic Fire Damper,3-11/16” Wide;1.5-hour rating; Dynamic Airflow.

Model MDFD3: Metal-Fab Dynamic Fire Damper;3-11/16” Wide;3-hour rating; Dynamic Airflow.

Model MFDS: Metal-Fab Fire Damper; Slim-Frame2-3/16” wide;1.5-hour rating; Static Airflow

Model MFDS3: Metal-Fab Fire Damper; Slim-Frame2-3/16” wide;3-hour rating; Static Airflow

Model MDFDS: Metal-Fab Dynamic Fire Damper; Slim-Frame2-3/16”;1.5-hour rating; Dynamic Airflow

Model MDFDS3: Metal-Fab Dynamic Fire Damper; Slim-Frame2-3/16”;3-hour rating; Dynamic Airflow

Model MFDUS: Metal-Fab Fire Damper; Ultra Slim-Frame1-1/2”;1.5-hour rating; Static Airflow

Model MFDUS3: Metal-Fab Fire Damper; Ultra Slim-Frame1-1/2”;3-hour rating; Static Airflow

magdy abd al nour
من قبل magdy abd al nour , HVAC Site manger , First United Co.

  1. smoke damper : normally closed installed with smoke fans - in case of fire it open by the smoke heat.
  2. motorized damper : when you connect smoke fan to AHU duct(one on the fan duct normally close and one on the AHU duct normally open) -the2 dampers work by signal from the fire alarm system.

we have a many types of dampers for example:

Non return damper

 Pressure Relief Damper

 back draft Damper

Volume control damper

 smoke fire damper:

 fire damper

and this website for BSB. company in uk to manufacture fire dampers and others

http://www.bsb-dampers.co/Home/