What is apparent power?

تم إضافة السؤال من قبل jaybin chakma
تاريخ النشر: 2015/09/05
Wajid Hafeez
من قبل Wajid Hafeez , IT System Administrator , Zarai Taraqiati Bank Ltd (ZTBL)

Apparent power is a measure of alternating current AC power that is computed by multiplying the root-mean-square rms current by the root-mean-square voltage. In a direct current (DC) circuit, or in an AC circuit whose impedance is a pure resistance, the voltage and current are in phase, and the following formula holds:

P = ErmsIrms