ما الفرق الجوهري بين قايمه المركز المالي وقايمه الدخل؟

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Radwan , acountant , aya company for paintings
تاريخ النشر: 2015/10/06
Fatma Hureimi
من قبل Fatma Hureimi , Head Of Accounting , FKI Global Advisory

قائمة الدخل : قائمة تعبر عن صافي ربح او خسارة المنشأة خلال فترة مالية معينة او سنة مالية واحدة. (فترة مالية: سنة مالية او اكثر او اقل من سنة (ربع سنوي ، نصف سنوي)) ( سنة مالية: لا تزيد عن12 شهر).

قائمة المركز المالي : قائمة تعبر عن صافي اصول الشركة و صافي التزامات و حقوق الملكية للشركة كما في تاريخ معين (كما في تاريخ تعني: بلحظة معينة اي مثل ال Snap shot)

maher abd elmohsen
من قبل maher abd elmohsen , محاسب , شركات المقاولات + مكتب محاسبه ومرجعه+شةكه دعايه واعلان

الغرض من قائمة المركز المالى هى تحديد مالى للشركه من اوصول وماعليها من التزامات

الغرض من قائمة الدخل هو مقابلة الايردات بالمصروفت لتحديد الربح او الخسائر

عبدالرحمن العتيق
من قبل عبدالرحمن العتيق , صراف , البنك الاهلي التجاري

قائمة المركز المالي تعبر عن وضع المنشاه من خلال الاصول والالتزامات وحقوق الملكيه

قائمة الدخل تعبر عن ايرادات ومصروفات المنشاه خلال فتره محدده

ايهاب محمد يونس
من قبل ايهاب محمد يونس , مدير مالي , العالمية للمنتجعات السياحية ش.م.م

علي ما اعتقد ان السؤال مفهومه خطأ أو تم طرحه بالخطأ هما قائمتان مختلفتان تماما قائمة الدخل تخدم قائمة المركز المالي والميزانية سواء كانت فترية أو تعبر عن عام مالي بالمكامل من خلال الميزانية العمومية فقائمة الدخل فيها مقياس أرباح أو خسارة النشاط من خلال حصر الايرادات والمخصوم منه من مصروفات واهلاكات وضرائب وخلافه من بنود الخصم حتي نصل في النهاية لصافي ربح أو خسارة ونستخدم هذا الرقم لنكمل به قائمة المركز المالي حتي يمكننا معرفة رقم الإستثمار ومن اي البنود يتم تمويله

شكرا لكم وارجوا ان تكون الاجابة مفيدة علي حد خبراتي العملية

ahmed ellebodey
من قبل ahmed ellebodey , Chief Accountant , Othaim markets company

قائمة الدخل تبين نتيجة نشاطك من ربح اخسارة امالمركز المالى بتوضح اللى ليك واللى عليك ده تعريف بالبلدى مختصر

ryad abdalla
من قبل ryad abdalla , chief of accounts , Evntoo

قائمه الدخل / تعبر عن صافي الربح او الخساره للشركه المركز المالي تعبر عن كل ما تمتلكه الشركه وكل ما عليها المركز المالي تشمل قائمه الدخل في حقوق ملكيه

Dexef ERP
من قبل Dexef ERP , assisstant , dexef

قائمه الدخل وهى تحدد الربح او الخساره للشركه خلال السنه المالية

قائمه المركز المالى تحدد اصول الشركه

برنامج حسابات

برنامج محاسبة

shaaban saad
من قبل shaaban saad

قائمه المركز المالى تكون عن فتره معينه شهر او اكثر اما قائمه الدخل ايرادات- تكاليف = ربح + المكسب  الناتج عن بيع اصل

قائمة المركز المالي تتضمن كل عمليات الشركه من ارباح وخسائر وميزانيه عموميه وما تتضمنه من اصول وخصوم اما قائمة الدخل لمعرفة الارباح والخسائر

Ahmed Radwan
من قبل Ahmed Radwan , acountant , aya company for paintings

اجابتي التي اقتنع بها واريد التعليق عليها قائمه الدخل ببساطه بتاعتي اما الميزانيه مش بتاعتي بمعني؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ لو حضرتك معاك جنيه هحاسب حضرتك عليها وهي معاك & ام هحاسبك عليها بعد متصرفها؟؟؟ اكيد هحاسبك عليها بعد متصرفها لكن وهي مع حضرتك انا عارف قدرتك المستقبليه هتعمل بيها ايه ال جنيه اللي هتصرفها دي قائمه المركز المالي اما ال جنيه اللي صرفتها دي قائمه الدخل اذا قائمه المركز المالي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ هي الارقام التي لم تستخدم( القدره المستقبليه ) مثال :_ عندي اصول بمليون جنيه تعني معايا بالميزانيه مليون جنيه هستخدمها وليس استخدمتها اما قائمه الدخل؟؟؟؟ هي اللي صرفته ( تقييم الاداء evaluation) ناتج عملك هو ايه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ يعني ال جنيه اللي فجيبك قبل متصرفها دي قائمه مركز مالي طيب بعد مصرفتها؟؟؟ هحاسبك عليها اذا فهي قائمه دخل ودليل كلامي مصلحه الضرايب بتحاسب الشركه علي ايه؟؟؟؟؟؟؟؟ علي قائمه الدخل وليس علي قائمه المركز المالي (علي حاجه صرفتها) طيب ايه رأيكو حين النظر الي القائمتين؟ هقدر احدد قدرتي المستقبليه هعمل بيها اييييييييه ال جنيه اللي معاك انا عارف حضرتك هتصرفها في ايه ف ايه بناءا علي ال جنيه بتاعت امبارح اللي حضرتك صرفتها وبذلك ندخل فقصه قراءه الارقام من اجل forecasting............

Ashraf Hussein
من قبل Ashraf Hussein , مصور فوتوغرافي وغطاس انتشال وتصوير الاثار , المركز الفرنسي للدراسات السكندريه

قائمة الدخل : هي قائمة تعبر عن إيرادات فترة محددة ومصروفات هذه الفترة بهدف تحديد صافي الربح أو خسارة تلك الفترة ، لذلك نكتب قائمة الدخل عن السنة المالية المنتهية في// وبالتالي فإنه عند إعداد هذه القائمة يتم تحديد إيرادات الفترة المعدة عنها وبالتالي تحديد المصروفات الخاصة بها . قائمةالمركزالمالى : هي قائمة تعبر عن الأصول ( ممتلكات الشركة ) والخصوم ( إلتزامات على الشركة ) وكذلك حقوق الملكية في لحظة محددة ، لذلك نكتب قائمةالمركزالمالى في// قائمة التدفقات النقدية : هي قائمة توضح مصادر الحصول على النقود وأوجه إستخدام هذه النقود وذلك عن فترة محددة .