What is nature of accrued salary (salary payable)? 1)Personal Account 2)Nominal Account. 3)Real Account. 4) All of the Above.

تم إضافة السؤال من قبل Siraj vannathamkandy , Senior Accountant , Gulf Business Center
تاريخ النشر: 2013/09/09
Khaled Abdelrehim ACCA DipIFR CMA
من قبل Khaled Abdelrehim ACCA DipIFR CMA , Financial Analysis Assistant General Manager , Khalda Petroleum Company

1)personal account

Imran Ullah
من قبل Imran Ullah , Senior Accountant , Nartel Telecom

Personal aaccount will be Credit and and nomial Account will debit and real Account will be Credit

mukkur srinivasan varadhan
من قبل mukkur srinivasan varadhan , Chartered Accountant , Chartered Accountant in practice

well, personal account.

عبد الحكيم أحمد سعيد الصباري
من قبل عبد الحكيم أحمد سعيد الصباري , المدير التنفيذي , دار الخبراء لتطوير الأعمال

Personal Account

Subash Thomas
من قبل Subash Thomas , Manager- Internal Audit. , Confidential Company

Option1: Personal account. Salary is an expense and obviously, it is a nominal account. It is already debited to the P&L, but not paid. So, it becomes a current liability payable to some one, ie., employee(s). Any money payable to someone (who is definitely a person or entity) or receivable from someone is a personal account.

Safeer Koyithan Kandy
من قبل Safeer Koyithan Kandy , General Accountant , Hala Trading

Real account because it is the liability of the company.

manaf almas
من قبل manaf almas , Auditor , DAR AL NUZUM PUBLIC ACCOUNTANTS

nominal account

Faisal Kunnatheyil
من قبل Faisal Kunnatheyil , General Accountant , Aujan Marketing Co LLC, Division of Aujan Coca Cola Beverages Co.

nominal

nafih mohamedali
من قبل nafih mohamedali , Senior officer - accountant , Eros Group

personal account

CA Preeti Peter Mathias
من قبل CA Preeti Peter Mathias , Article & Audit Assistant , Bhaskar Singh & Co.

Personal Account