What is full form of fire? What is thickness of extinguisher? How many highdro pressure test to given to extinguisher?

تم إضافة السؤال من قبل hari millar
تاريخ النشر: 2016/02/16
dwi nugroho
من قبل dwi nugroho , Contractor Safety Management Officer , CHEVRON

  • FIRE = Find, Inform, Rescue, Evacuate
  • Extinguisher thickness is depends on its weight and the materials used. For stell extinguisher it can start  from 0.8 mm for 1kg, 1.1mm for 2-4kg
  • Hydro static test need to be performed every 6 years for wet component (water base) and every 12 years for dry component (powder etc)