What is the loss of stress after prestressing process is complete ?

A. shrinkage of concrete B. elastic shortening of concrete C. creep of concrete D. creep of steel E. all the above

تم إضافة السؤال من قبل جعفر هندي زين السقاف , مهندس أستشاري , مشاريع اﻻشغال العامة
تاريخ النشر: 2016/04/20
dalal alharbi
من قبل dalal alharbi

Thanks for the invite, I'm waiting for answers relevant experts

mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran
من قبل mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran , مهندس مدنى , مكتب العطيشان الهندسى

IAPOLOGIZE FOR THE ANSWER AND THANKS

Yaqoub Alomar
من قبل Yaqoub Alomar , Civil Engineer , Al-Zubeir municipality

E- All of the above

*****************

Mohamed Helal
من قبل Mohamed Helal , Project Manager , GROUP CONSULT INTERNATIONAL

Actually don't have clear answer...prefer to wait for answers by professionals

Zain ul Abdin
من قبل Zain ul Abdin , Project Planning & Control Manager , Redco International Trading and Contracting

Being a mechanical engineer, I will follow and wait for more answers to learn.

Mahmoud Zaher Tarakji
من قبل Mahmoud Zaher Tarakji , مدير , أوال جاليري

.............................E .....................

Eng Ahmed Elsharkawy
من قبل Eng Ahmed Elsharkawy , Civil Engineering Project Manager , Altwijry office

thanks for invition ,,,,,,,,,,

my choice is option E

Mushreq Abdulmajeed
من قبل Mushreq Abdulmajeed , Senior Project Supervisor , Lagoon Spring Company

I think option E ------------

Nelio Beleo
من قبل Nelio Beleo , Civil Inspector , Petrojet

The answer is letter E, all of the above as I read from Losses of Prestresed from Prestressed Concrete.