Does earth fault occur when neutral come in contact with earth?

تم إضافة السؤال من قبل Tabah cletus , Electrical supervisor , Interact international for interior decoration
تاريخ النشر: 2016/06/05
ZIA UR REHMAN ZIA
من قبل ZIA UR REHMAN ZIA , Electrical Supervisor , Alam Electrical works, Swabi.

In case of unbalance condition i.e during fault, there is current flowing in the neutral wire so definitely earth fault occur

B K Gupta
من قبل B K Gupta , Junior engineer , Delhi metro rail corporation

No if system is balanced.But in case  three phase system is unbalance a differencial voltage appears on the neutral point and led to current flow through earth contact conductor.