محاسب يعمل عند حانوتي واراد ان يسجل خشبة نقل الموتى في الدفاتر المحاسبية فاحتار هل يسجلها اصل ام مصروف؟ ارجو مساعدته ولماذا؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2016/09/26
ahmed elbarni
من قبل ahmed elbarni , محاسب عام , شركة مصنع الظهران العربي للألمنيوم

* النعش بالنسبه اذا كان الحانوتي مسلم يعتبر من الاصوال الثابته ويتم احتساب اهلاك له

* اما اذا كان الحانوتي مسيحي يعتبر النعش مصروف لانه يتم دفنه مع المتوفي

bassam alhaj
من قبل bassam alhaj , مدير مالي , شركة توكيلات الخليج للمقاولات

إذا كان حانوتي فهي أصل لأنها من أصول شغله و راح يستهلكها على عدد الجثث اللي راح يدفنها

Mohamed  Gaber
من قبل Mohamed Gaber , chief accountant , بيت الشاورما Shawerma House

ي ريت اسئلة منطقية ...  بس الخشبة هتكون اصل في حال استخدامها بشكل مستمر لعدد لا محدود من الموتي .. هي تعتبر وسيلة نقل خاصة بالشركة زيها زي السيارات

محمد محمود عيد محمود الكتامى
من قبل محمد محمود عيد محمود الكتامى , مدير مراجعة , J MAS For Auditing

البقاء لله أولا

نجاوب بقى

تقدر تعملها أصل عدد و أدوات لانها تخدم أكثر من سنة

وتقدر تعملها مصروف مهمات تشغيل لكونها ليست ذات قيمة كبيرة وبالتالى مش مستهلة تعملها أصل و تعملها إهلاك سنوى