What is the difference between centrifuge pump and positive replacement pump?

CENTRIFUGE PUMP GENERATE CONSTANT HEAD.

  POSITIVE REPLACEMENT GENERATE CONSTANT PRESSURE .

تم إضافة السؤال من قبل عبدالرحمن عمر , biomedical engineer , Alpha tech company
تاريخ النشر: 2017/01/26
Sarif Islam
من قبل Sarif Islam , Senior Process Engineer , ADNOC

Centrifugal pump is dynamic pump. It converts kinetic energy to pressure energy. Reciprcating pump is positive displacement type. The power output from driver (Motor or turbine) directly converts pressure energy from Mechanical/ electrical energy

Ahmed Saleh Aljaberi
من قبل Ahmed Saleh Aljaberi , Service Field Engineer , petromasila

   positive  replacement pump it has  relief valve

Pavlo Romanovskyi
من قبل Pavlo Romanovskyi , Workshop Manager , The Oman Construction Company

Positive replacment pump used for high pressure

Configure pump for high flow