Regarding HVAC calculations, can you provide a simple method to calculate & sizing HVAC machine tonnage , CFM, duct size for any room?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Ibrar , QC Engineer , Al Gahazal Contracting & General Maintenance LLC
تاريخ النشر: 2019/04/11
Adil Shaik
من قبل Adil Shaik , Project Engineer(HVAC) , EMCO(Engineering Maintenance Company)

Its a simple calculation .....brief calculation:

400CFM= !TR( Tonne of Refrigeration)

Duct Size of 20CM*20CM ( LXB) carries 1 TR of Cooling capacity

Room Size= 12SqM( Square Meter) required cooling capacity of 1TR required.