ما أهم ما تفعله قبل البدء فى التسويق الالكترونى للشركة؟

ايه اهم حاجة تعملها قبل ما تبتدى التسويق الالكترونى لاى شركة؟

تم إضافة السؤال من قبل shymaa abo aly , تسويق شبكى , المنزل
تاريخ النشر: 2013/12/20
shymaa abo aly
من قبل shymaa abo aly , تسويق شبكى , المنزل

اولا بشوف ايه تخصص الشركة دى واعمل بحث على الشركات المنافسة وده لبيان القيمة الفريدة بين الشركة وباقى الشركات المنافسة يعنى اشوف ايه الى يميز الشركة الى هسوقلها عن باقى الشركات والعكس كمان ايه الى يميز الشركات دى عن الشركة الى هسوقلها ده بالنسبة لتخصص العمل

اما بالنسبة لتخصصى كمسوقة الكترونية فلازم دايما  من وقت لاخر اعمل بحث القيمة الفريدة بينى وبين اقرانى فى نفس التخصص وده عشان اعرف اذا كان فى حاجة مهمة ومش موجودة عندى فابدا اعملها لنجاح عملى

علي احمد عبدالله الشعيبي
من قبل علي احمد عبدالله الشعيبي , Receptionist and Cashier , فندق ايجل

يجب عمل دراسة شاملة عن السوق و المميزات والعيوب للشركة والشركات المنافسة

amal mo
من قبل amal mo , منسق دورات تدريبية واخصائي تسويق , جامعة القاهرة

اعمل بحث عن الشركة وعن عملها والمنافسين

omar abdelwahed alshal
من قبل omar abdelwahed alshal , Digital Marketing Manager , ExaServe

يجب الإجابة على ثلاثة أسئلة:

Who?

why?

How?

بمعنى

من هم العملاء المستهدفين؟

لما سيشترون/يحصلون على الخدمة/المنتج منا؟

كيف يتخذون قرار الشراء؟

لو أجبنا على هذه الأسئلة فسنضع خطة تسويقية صحيحة

TAHANI Alansary
من قبل TAHANI Alansary , مساعدة سكرتارية تنفيذية , شركة الجزيرة العربية للسفر والسياحة

اولاً يرى ماهو نوع المنتج الذي سوف يسوق له  ثم وضع بعض الصور للمنتج وبعض المميزات له  الذي من خلاله سو ف يفكر العميل في تجربته

وبعدها  نقوم بعمل وضع بوسترات مع الصور  وارفاقها في البريد وارسالها لاي شركه  نثق بها انها سوف تكون المساند الثاني للتسويق للممنتج

تجهيز جميع الداتا اللازمة عن المشأة والتأكد من أنها تعبر عن الواقع ومن ثم بدأ العمل على النشر في الحاسب الألي والمواقع المباشر والغير مباشره مع اصحاب الاختصاص وغيرهم ..

Ahmed Samir
من قبل Ahmed Samir , Marketing & Social Media Team Leader , Jobzella.com

افهم نشاطها كويس واختار القنوات اللى هسوق من خلالها بناء على الشريحة الجماهيرية الى بيستهدفها واشوف القنوات دى فيها منافسين ليه ولا لا واعمل تحليل لاداء منافسينه على الشبكات دى وبعدين ابدء احط الخطة والمحتوى و الرسائل والعروض الى هوجهها للجمهور

أعتقد الآن أصبح لكل شئ رسالة فأنت يجب عليك ان تضع أكثر من صورة ومن ثم ترى أيهما انجع

salah bertal
من قبل salah bertal , مؤطر برنامج المدير الإداري و أستاذ في نفس الوقت , مؤسسة البرامج للتقنيات الإدارية

لبدء خطة تسويقية لشركة معينة يجب أولا عمل دراسة شاملة للسوق عبر دراسة ما  يلي:

1- حاجة المستهلك

2- مكان تواجد المستهلكين وكثافتهم

3- المنافسة من خلال : الشركات المنافسة + المنتجات المنافسة + أساليب المنافسة

4- دراسة الخيارات التسويقية

5- بناء موقع مناسب للشركة او المنتج

6- التسويق للموقع

7- التسويق للمنتج

8- المراقبة والتحسين المستمر وتغيير تكتيك التسويق للتغلب على المنافسة.

هذا بالمختصر الشديد ولو أن لكل مرحلة عمل خاص يجب تنفيذه باحترافية كبيرة.

georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

مواصفات السلعة التي ساقوم بتسويقها

سمعة الشركة المسوقة للسلعة

دراسة الشركات المنافسة للشركة المسوقة

دراسة العملاء المستهدفين واذواقهم ورغباتهم  وميولهم

طبيعة الخدمة المقدمة مع تسويق السلعة

حجم الترويج والدعاية