كيف يمكن الصهر بالماء كهربائيا ؟

نستخدم فرن صهر المعادن وعملية الصهر تتم عن طريق الماء الذي يتم تسخينه بدرجة حرارة عالية جدا وذلك عن طريق مكثفات ومعاوقات ومحاثات والتردد الخارج يجب ان يكون750 هيرتز فارجو ان افهم علاقة التردد بالسخانة وفكرة العمل.

تم إضافة السؤال من قبل MOHAMED ELHAFEZ ALI AL-SAYED AL-HAFEZ , مدير قسم الكهرباء , Alhasoor Mining
تاريخ النشر: 2014/03/23
osama ali Daboo
من قبل osama ali Daboo , automation engineer , Beyti Egypt

بص بإختصار شديد

علاقة التردد بالسخونه

شوفت لما تكون ساقعان و تدلك ايدك في بعضها؟

طيب سرع الريتم أكتر كده؟

هتدفى

جميل ,  كل كا زودت الاحتكاك بأي معدن كل ما ازدادت درجة السخونه يعني يتم تحويل الطاقه الحركيه الى طاقه حراريه

حلو اوي

التيار المتردد بيعمل تيارات دواميه هيه اللي بتقوم بالدور ده وكل ما زودنا التردد كل ما نجحنا اكتر في التسخين

علشان كده في مصانع المسبوكات بيستخدموا INVERTER  وده جهاز بيحول من ال التيار المستمر الى التيار المتغير بالجهد و التردد اللي انا عاوزهم

وده ليها طريقه اللي عاوزني اشرحهاله يعرفني

بزود التردد للحد المطلوب

بس يا سيدي وقامت معيطه

هموووووووووووووووت و اشتغل