سؤال الجهاز يصدر صفارة 1 طويلة و 2 قصيرة عند بداية التشغيل ماهو الحل برأيكم

تم إضافة السؤال من قبل محمد عالي احمد الشيخ , مشرف صيانه , gcs
تاريخ النشر: 2013/06/20
Yasser Dawoud El-Mezaien
من قبل Yasser Dawoud El-Mezaien , Network Engineer , Tech Buttons IT Solutions

يبدو والعلم عند الله أنه لديك مشكلة في الرامات

1- اما ان يكون خلل ف الرمات اذا كنت مركب رامتين ممكن يكون الخلل في واحده منهم
2- ممكن ان الجهاز يحتاج الى تغيير البطارية الصغيرة المسؤلة عن حفظ التوقيت وغيرها من الاعدادات سؤال : هو الجهاز بيكمل تشغيله عادي ولا بيعمل رستارت ولا بيفصل ؟؟

طه عبده
من قبل طه عبده , مدرس , اكاديمية الإعلام العربي

مافي شك بالصوت هذي الرامات اخي اما انه خرجت من مكانه او بسبب ارتخاء ولم تثبت تثبيت صحيح

او ان الرام انتهى وصار تالف

افتح الجهاز واعزله عن الكهرباء تماما حتى كابل الشاشة افصله من خلف المعالج لانه ينقل شحنة كهربائية من الشاشة الى المذربورد وقد تسبب شورت بالمذر بورد اثنا فصلك لرام او تثبيتها ..

ايضا يفضل عند تركيب الرامات او مروحة المعالج ان يكون الكمبيوتر بوضعيه افقية  اي ليس وهو واقف  بل اجعله على الارض كي تثبت الرامات بشكل صحيح وقم بمسح الرامات من الاتربة وايضا مكانهما على المذربورد ...

بالتوفيق

Mosab Elzain Ali Elbasher Elbasher
من قبل Mosab Elzain Ali Elbasher Elbasher , متدرب , وزارة الموارد المائية والكهرباء الكهرباء

هنالك مشكلة مرتبطة بالزاكرة (الرام ) اما انها لاتعمل أو انها غير مثبتة في مكانها بشكل صحيح .

Abdullah Alaiwat
من قبل Abdullah Alaiwat , Database Technical Team Leader , ESKADENIA Software

this code is RAM error code, make sure that the slot is input correctly in the DIMM , if you have two slots try to change one of them ..
if you have the same code then put it back and remove the other one to know which one is damaged.
regards :)

بسم الله الرحمن الرحيم

اكواد البيوس تختلف من جهاز لجهاز  يعني ممكن صفاره في جهاز تختلف في المعنى عن جهاز اخر اذكر نوع البيوس او اسم المزربورد وسيسهل الموضوع تماما او عشان تريح نفسك اشتري كرة تستر اختبارات من السوق ب15 جنيه بورقه بالاكواد وهو حيريحك من اي مشكله تظهر للمزر بورد لو كنت مستخدم عادي بس خليك متاكد من نوع التستر وشوف الناتج اكثر من مره او لو غاوي ابو بلاش وهو الافضل اكتب في جوجل هذا السؤال مع نوع البيوس الي ممكن تجيبوا من الضغط على دليت عند بداية فتح الكمبيوتر ولما تظهرلك شاشة البيوس اضغط ( اف1  )الي حتظهرلك شاشة المساعده الي من خلالها تقدر تعرف البيوس بيتجاب منين وهو عندي في الجهاز بتاعي مثلا (اف9) والسلام ختام

محمد مصطفي مصلحي محمود الصم
من قبل محمد مصطفي مصلحي محمود الصم , خدمات انترنت , سيبر رشا

ان يكون خلل ف الرمات اذا كنت مركب رامتين ممكن يكون الخلل في واحده لو مركب رمتين فك اول رامه وشوف لو لقيت نفس الصوت شيل الرامه التنيه وحط الرامه الاولانيه و لو عندك رامه واحده غير مكنها لو لقيت برده في صوت صفاره يامه تبعت الجهاز للصيانه او تشتري رامه جديده وتجرب

Tarek Elgohry
من قبل Tarek Elgohry , مهندس صيانه , شمال افرقيا

المشكلة فى عدم قرائة المازر بورد للرمات او تكون الرمات تالفه

sameh Fetoh
من قبل sameh Fetoh , Libraris& computer , Arcan Library

اما الرامة مش راكبة فى مكانها صح ..او رامة تالفة اصلا..او رامة عاملة كونفاكت مع قطعة هاردوير اخرى او كونفلكت مع رامة تانية مش نفس النوع وطبعا مع اضافة ردود الاخوة الاعزاء زى مقالوا

sherif el sherif
من قبل sherif el sherif , كابتن , مدرسة اكتوبرللغات (منار هاوس) امريكان دبلومة

ببساطة راجع علي كرت الصوت والفيجا والرمات وقوم بتنظيف السوكتات مكنهم وتاكدة من المروحة انها تعمل بكفاءة