THE AMOUNT OF STRAIN FOR A STEEL PIPE AT THE YIELD POINT IS A CONSTANT FOR EVERY PIPE GRADE....

تم إضافة السؤال من قبل PEDRO MARTORANO , DRILLING MANAGER , PETROINDEPENDENCIA, S.A.
تاريخ النشر: 2014/12/30
Rajkumar Maturi
من قبل Rajkumar Maturi , Service Executive , Teleecare Network (I) Pvt. Ltd.

 Minimum yield strength of most pipe-grade steel is 42,000 psi (290 MPa). Higher strength steels are available. Longitudinal strength (beam strength) of steel pipe is of value wherever the pipe is subjected to variable loads or is supported on non-uniform bedding, or where the pipe is buried in soil that slips or settles.