What is the most common type of pumps?

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Ibrahim Abas saleh , pneumatics engineer , elhaggar misr
تاريخ النشر: 2013/07/23
Ahmed Pico
من قبل Ahmed Pico

centrifugal pumps,semi open impeller pumps and gear pump in cement plants

Basma El-Sayed
من قبل Basma El-Sayed , متدرب , شركة الإسكندرية للبترول

Centrifugal pumps are used in large demand in boosting, lowering and applications that need small, medium pressure and flowrate.
Gear pumps & Piston pumps are used with high pressures, in hydraulic circuits

rana faheem ahmad
من قبل rana faheem ahmad , MAINTENANCE TECHNICIAN , MEDICARE DISPOSABLE INDUSTRY

positve displacement pumps for high pressure and low volume.non positive displacement pump for low pressure and huge volume

abdul rauf
من قبل abdul rauf , Senior Asistant Engineer. , karachi electric supply company.

cetrifugle pump is  a comon pump which used normally

shahzad ahmed shahzad
من قبل shahzad ahmed shahzad , Senior Mechanic , Dubai Electricity & Water Authority

CENTRIFUGAL PUMPS, POSITIVE DISPLACEMENT PUMPS AND FURTHER TYPE OF CENTRIFUGAL PUMPS,1-IMPELLER,2-PROPELLER3-TURBINE PUMP,

PD PUMPS, two types,1-Reciprocating pumps,2-rotary pumps

Reciprocating pumps types1-plunger2-piston3-diaphgram

Rotary pump types1-,gear pump,2-screw pump3-lobe pump4-vane pump

tariq jilani
من قبل tariq jilani , Assistant Manager Maintenance (Mechanical) , Byco Petroleum Pakistan former Bocicor Pakistan limited

centrifugal, sami open impeler type.