من يعرف الفرق بين risk و hazard ؟ Do any of you knows what is the deferent between the risk and the hazard?

وهما من المصطلحات العامة ولاكن لهما تخصص محدود في برامج السيطرة وتقليل المخاطر

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/04/22
Nabeel Al-Falileh
من قبل Nabeel Al-Falileh , Deputy QSSE Qatar Country Manager , WS Atkins & Partners Overseas

Hazard defined as something with the potential to cause harm

Risk is the likelihood that a hazard will cause harm in combination with the severity of injury, loss or damage that might occur

Risk = probability X Severity