هل من الافضل استخدام الاردوينو ام المايكرو كنترولر في المشاريع الاسلكية ؟ ولماذا؟

تم إضافة السؤال من قبل Abdelhalim Mohamed Bain Gibril Rohood , مساعد تدريس , جامعة السودان للعلوم والتكنولوجيا
تاريخ النشر: 2015/05/27
Mostafa Mohammed ibrahim
من قبل Mostafa Mohammed ibrahim , Instrumentation and control Engineer , Air liquide

علي حسب

انت عاوز تنجز مشروع وعاوز حاجة سريعه ف الانجاز

ولا عاوز تتعب وتلحم ةتتعلم كل حاجة وتجمع

ده الفرق بين الاردوينو والبيك

الاردوينو سهل جدا والمكتبه بتاعته مفتوحه يعنى مش هتفكر كتير

لكن البيك هتفكر وتلحم وتركب وتبرمج وتجرب

وانا ارشحلك البيك لو عاوز تتعلم بجد

الاردوينو اكيد لانه سلس اكتر و قابليته مع اجهزة الاسكي اعلى بكتير و اسرع في مسح و حرق البرامج و لايتلف سريعا مثل المايكرو و دائرة الحمايه موجودة فيه بمكونات عالية جدا بخلاف المايكرو

Youssef Alisabri
من قبل Youssef Alisabri , ٌR&D , Integrated Technology Transfer Unit

 الاردوينو, لان المكتبات جاهزه و مستقرة و اوفر فالوقت و اكثر كفاءه

microcontrollers

لتوفر العديد من الانواع المتخصصة في معالجة الاشارة مثل DSP

والتي تمتاز بسرعة فائقة في المعالجة

youssef zakzouk
من قبل youssef zakzouk

اعتقد ان ال microcontrollers لها كفاءه عاليه جدا لسرعه التعامل مع ارسال واستقبال data ولكن التعامل مع ال arduino لتوافر المكتبات الجاهزه وسهوله البرمجه ووجود shields تركب في ال arduino  تساعد في عمل مشاريع مذهله وتطبيقات رائعه.

Majd Alamri
من قبل Majd Alamri , Senior Instrument Technician , TOTAL

هذا يعتمد على نوعية التطبيق فإذا كانت البيانات المرسلة أو المستقبلة تحتاج نوع من التحليل أو التحويل فهناك متحكمات أخرى ذو قدرة و سرعة عالية في تحليل البيانات مثل ال STM32 , NXP  وغيرها الكثير التي تعتمد على بنية ال ARM  وهي أقوى بمراحل من الأردوينو ولكن كل هذا يصب في سهولة إستخدام مكتبات الأردوينو التي تعتبر الأسهل في الإستخدام ولا تحتاج الى ضبط إعدادات مثل المتحكمات ذو هيكلية ARM.

Mousa Mohammed  shrefan
من قبل Mousa Mohammed shrefan , Electrical Maintenance Engineer , Watani Water Factoty

الاردوينو سهل الاستخدام اما المايكرو كنترول صعب نوعا ما

بالنسبه لي سوف استخدم الاردوينو.

mohamed ayad
من قبل mohamed ayad , فنى , المهندس

الاوردوينو افضل لان المكتبات جاهزه و فى تطوير دائما بعكس المكروكنترولر بتحتاج احيانا انك تعمل مكتبة بنفسك

الأردوينو أفضل و ذلك لسهولة التعامل معه و تعدد طرق الاتصال اللاسلكي الجاهزة و المتوافقة مع الأردوينو

Mohamed Musa
من قبل Mohamed Musa , Director of Electrical Department , ALROWAD FOR REAL ESTATE DEVELOPMENT CO.LTD

على حسب انت عاوز شنو بالزبط ,,, لو عايز الحل الساهل ,, احسن تستخدم الاردوينو ,, لانو فيهو مكتبات جاهزة للاجهزة اللاسلكية ,, بعكس المايكرو ,, بتحتاج تنشأ المكتبات دي بنفسك وتعمل بروتكولات .حاليا اغلب المشاريع الالكترونية شغالة بالاردوينو والبوردات الجاهزة دي ,, زي الراسبيري باي مثلا ,, اسهل واسرع في الشغل ,, وبتديك مساحة للابداع الهندسي

Mohamad Yahya Mahmoud Zaid
من قبل Mohamad Yahya Mahmoud Zaid , Instrumentation and Control Consulting Engineer مهندس استشاري أجهزة دقيقة و تحكم آلي , Petroleum Pipelines Company (PPC) شركة أنابيب البترول

أنا مش هجاوبك ... إنت اللي هتجاوب بنفسك ...لكن أقولك أمر مهم ..البيك ... بيباع ( مجرد ) يعني بدون أي بوردة أو إضافات أو توصيلات ... و دي ليها عيب إنك بتوصل كل حاجة ولو تافهه بنفسك و دة مجهود لكن ميزتها ... إنك مش مجبر على حاجة اللي عاوزة بتعملة و اللي مش عاوزة مبتعملوش (و مبتدفعش تمنة ) :)الأردوينو.. بيباع بالبوردة بتاعة .. كل اللي عليك تبرمج و تشغل :) سهلة مش كدة .. لكن عيبها إنك مجبر على حاجات في البوردة و لو مش محتاجها هتدفع تكاليفها و مش هتستخدمها و حاجات محتاجها و مش موجودة ...الإتنين ليهم برامج مجانية و الإتنين ليهم دوال (مكتبة) مجانية و الإتنين سهل جدا التعامل معهم بل يمكن البيك ليه برامج كتير جداً منها المجاني و منها المكرك و منها اللي بفلوس ... و دة بيديلك مرونة شديدة في التعامل ...لكن الأردوينو رغم إنة مجاني إلا إن برامجة محددة ... هما برنامج ولا إتنين بالكتير حاسس إني دخلتك في متاهه !!!!أبداً .. إدرس مشروعك كويس قوي قوي قوي ...ولو حسيت إنه كبير و مكلكع و مليان وجع دماغ ... يبقى عليك و على البيك عشان توفر فلوس و إمكانيات تكون مرنة و كتيرة لو حسيت إنه سهل و في اللذيذ يبقى عليك و على الأردوينو .. لأنه ساعتها الموضوع مش هيستاهل البحث و التقصي الشديدين على فكرة (أنا لي براءة إختراع بالبيك)ولو إني حاسس إني توهتك أكتر ...لكن تحت أمرك في أي مساعدة تحياتي ليك عيد فطر سعيد إعملي20 لايك على الإجابة دي ... قصدي على الدوخة اللي دوختها لك :)