صاحب شركه صرف 150 الف مصاريف تاسيس شركه دهانات..سباكه.بياض..سيراميك...الخ وادهاهم لمقاول واحد بدون فواتير ازاى يصفى الفلوس دى عشان الضرايب؟

تم إضافة السؤال من قبل Mado Siko , Documents control accounting , الرواد الهندسيه الحديثه
تاريخ النشر: 2015/09/12
Shaimaa Khalf
من قبل Shaimaa Khalf , محاسب ضرائب ومراجع حسابات لشركات مختلفة المجالات , مكتب محاسبه

انا مش فاهمه يعن ايه يصفى الفلوس عشان الضرائب

بس هو ممكن يسجلهم فى حسابات الشركه كمصاريف تاسيس  ويتم اعتمادهم بمستندات صرف داخلى من المسئولين

ولكن بيتم رد المبلغ فى الاقرار الضريبى وزيادى الوعاء الخاضع للضريبه وذلك لانه مصروف بدون مستندات

Mahmoud Ezz Eldien
من قبل Mahmoud Ezz Eldien , Senior Accountant , COPATRA GRAPHICS

دا يبقى اسمه عك ولعب فى الفواتير

اسلم حل للموضوع دا

انه يتم احستاب المبلغ 150000 مسحوبات شخصية

ويتم تصفية تلك المسحوبات بين المالك والمقاول

لكن دفتريا يتم احتساب تلك المبالغ مسحوبات شخصية

Mohtaz Alhosade
من قبل Mohtaz Alhosade , مراجع مالي , صندوق الضمان الاجتماعي فرع درنه

هذا تحايل علي القانون للتهرب من الضرائب بتحميل مصاريف وتخفيض الارباح  المفروض ترجع للمقاول وتاخذ منه فواتير بالقيمة المذكورة لكي يتحمل هو الضرائب علي شركة المقاولات ...  والقانون لا يحمي المغفلين  والمحاسب بالشركة و امين الخزينة هم من يتحملون ذلك وصاحب الشركة يجب ان يقاضيهم او يذهب و يتفاوض مع المقاول بشان الفواتير  او يدفع الضرائب وربي ايعوض عليه  ويتعلم من الخطاء ولا يقع فية مره ثانية ويغير المحاسب .. او يحمل قيمة الضريبة علي150 الف علي المدير المالي للشركة