ما هي طرق تسعير المخازن؟

تم إضافة السؤال من قبل hussam mohamed mahmoud esmail , Administrative Team Leader , مجموعه السدحان التجاريه
تاريخ النشر: 2013/09/19
Amr Altantawy - CMA Candidate
من قبل Amr Altantawy - CMA Candidate , Accounting and Finance Manager , Fawaz Refrigeration and Air-Conditioning

يا اخي لفظ تسعير المخزون لفظ خاطئ من وجهة نظري ...اسمها طرق تكليف المخزون ...فا لو  انت شغال بطريقه الجرد المستمر فا هيكون عندك  ثلاثه طرق المتوسط المرجح المتحرك و الصادر اولا يصرف اولا و الصادر اخيرا يصرف اولا و لو انت شغال بطريقه الجرد الدوري  فا هيكون عندك  ثلاثه طرق المتوسط  المتحرك و الصادر اولا يصرف اولا و الصادر اخيرا يصرف اولا ولاحظ الفرق في اسمي الطريقتين المتوسط المرجح و المتوسط المرجح المتحرك و فيه نقطه هنا مهمه ان طرق التكليف دي هي طريقه تكاليف مش طريقه لفرز المخزون في المخزن يعني مش لازم تكون انت بتصرف من المخزون اللي صدر اخيرا عشان تكلف بطريقه الصادر اخيرا يصرف اولا انما دي طريقه تكليييف و شكرا علي السؤال

Menerva Melad
من قبل Menerva Melad , Account Executive, Key Accounts , Graphic Home Company

يعني البضاعة لما تخش المخازن بتدخل بسعر الشراء اللي احنا اشترناها بيه وبعد كام يوم نشتري بضاعة تانية ولكن بسعر أعلى شوية وبعد كام يوم تانيين السعر زاد تاني وممكن يقل ( ما هو مفيش أمان اليومين دول ) ، ولكن لما بتتصرف من المخزن بتطلع بأي سعر ؟؟؟ لان السعر مش ثابت كل يوم بيتغير .

عبد الحكيم أحمد سعيد الصباري
من قبل عبد الحكيم أحمد سعيد الصباري , المدير التنفيذي , دار الخبراء لتطوير الأعمال

اذا كان المقصود  من السؤال هو تقيم المخزون  فيكون التقيم بسعر التكلفة او السوق ايهما اقل .. وانصح ان يتم تثبيت سعر التكلفة من خلال المتوسط المرجح.

lina alonaizat
من قبل lina alonaizat , موارد بشريه ومحاسبة , TQ trading company

يكون تقيم المخزون اما بسعر التكلفه او سعر السوق ايهما اقل

ولتحديد سعر التكلفه عن طريق طرق تققيم ثلاث سواءا كان الجرد دوري او مستمر

1- FIFO الوارد اولا صادر اولا

2- LIFO الوارد اخيرا صادر اولا

3- WA المتوسط المرجح  وهذا يختلف بين الدوري والمستمر  فعند الدوري ثابت وعند المستمر متحرك

ملاحظه ::: تم التوقف عن استخدام ال FIFO  عالميا