What we use as alternative of MEA(Monoethanolamine) for capturing of co2 from co2 capture plant which uses natural gas as fuel?

تم إضافة السؤال من قبل adeel aadi
تاريخ النشر: 2013/09/21
Abd Rahman Adam Abd Rahman
من قبل Abd Rahman Adam Abd Rahman , Plant Engineer , Auto Oil & Chemicals Recycling Factory

Dear Adeel Aadi,

CO2 is  electrons donating, and Amines are electrons accepting.

Practically We use MEA only during last seven years to produce CO2.

LPG and Oil are used as fuel.

Theoretically , diethanoleamine (DEA)  can be use for capturing CO2 from natural gas,

Best regards.

Abd Rahman Adam