How will transfer Active directory roles from Windows 2008 to Windows 2012?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Anzar , DevOps/DevSecOps Architect , Confidential
تاريخ النشر: 2013/09/22
Syed Asgar Mahmood Zaidi
من قبل Syed Asgar Mahmood Zaidi , Senior System Engineer , Royal Hospital

Transferring FSMO roles from WS2008R2 DC to WS2012 DCSchema Master:Go to WS2008 R2 DC, Run below command

regsvr32 schmmgmt.dll

Open MMC & add Active Directory Schema

ok

Change Active Directory Domain Controller

Select WS2012 server

Select Operational Master

Change

Yes

PDC, RID, Infrastructure Master:

Go to Active Directory Users & Computers in WS2012 DC

Operations Masters

Change

Yes

OK,

Go to PDC

Change

Yes

OK

Go to Infrastructure

Change

Yes

OK

Domain Naming Master:

Open ADSI Edit in WS2012 DC

Connect To

OK

IN WS2008 R2 Server, Go to Active directory Domains & Trusts

Select Operations Master

Change

Yes

OK

Close

All FSMO roles are moved to New WS2012 DC