When a 6 V battery is connected across the primary of a transformer with a turns ratio of 8, the secondary voltage is ?

تم إضافة السؤال من قبل Jamel Zkarya Alkadri , Technical manager , EN Route Technologies
تاريخ النشر: 2016/09/03
jethanand khatri
من قبل jethanand khatri , Sr. Design Engineer , Synergy Corporation

secondary voltage will be zero because there is no flux producing due to DC voltage at primary!

Jamel Zkarya Alkadri
من قبل Jamel Zkarya Alkadri , Technical manager , EN Route Technologies

Of Course the secondary voltage wills be 0 Volt

maged sabry salib salib
من قبل maged sabry salib salib , Electric manager & Manager assistant of Maintenance Engineer , Orascom Trading S.A.E

transformer work with AC not with DC like battary