Insurance claim received on machinery destroyed by fire is a (A) Capital receipt (B) Revenue receipt (C) Capital expenditure (D) Revenue Expenditure?

تم إضافة السؤال من قبل prince yash
تاريخ النشر: 2017/05/03
Nawaz Pasha
من قبل Nawaz Pasha , SME ( Subject Matter Expert) , Vision 2k

CAPITAL EXPENDITURE: MACHINERY COMES UNDER INFRASTRUCTURE BEFORE OR STARTING ANY INDUSTRY INFRASTRUCTER ARE COUNTED IN CAPITAL INVESTMENT.

C) Capital Expenditure.

The asset itself will be modified, its value should be accounted for depreciation and totaled, the claim should be added to the net value make it net/ loss.