Why is current transformer secondary winding short circuited during the operation ?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2013/11/09
mazhar raza
من قبل mazhar raza , Sr. Electrical Engineer , Pakistan Atomic Energy Commission

If secondary winding of current transformer is open, the rated current of the main circuit (passing through primary winding) will become magnetizing current of transformer. This will produce high voltage on secondary side and will burst its insulation.