سلعة سعر جملتها 50 ج وسعر بيعها لديك 65 ج بنسبة ربح 30% ، ورد اليك احد العملاء ويرغب في شراء 20 قطعة من السلعة ؛ فما هو سعر بيعك للعميل ؟

تم إضافة السؤال من قبل Mahmoud Hashem , مشرف اول مبيعات , Rose For Leather Products _ Old Cotton Cargo
تاريخ النشر: 2014/06/17
Asim Azaldeen Abdalrahman Mhammed
من قبل Asim Azaldeen Abdalrahman Mhammed , Property Manager , TAAM PROPERTY

اولا ساقارن الكمية بحجم مبيعاتي اليومية فان كانت الكمية عادية او دون الطموح سابيع له بالسعر الجاري65 جنينه . وان الكمية كبيرة مقارنة بحجم مبيعاتي سامنح العميل خصم على ان لايتجاوز5% تشجيعا له وكسبه كعميل دائم .

hosam ali
من قبل hosam ali , مدير الشؤن الماليه , المقاولون العرب (عثمان احمد عثمان)

تباع بسعر التكلفه مضاف اليه15 ج

عماد محمد حسن عبد الحليم
من قبل عماد محمد حسن عبد الحليم , مدير فرع , الشركة السويدية للديكورات الحديثة

ننفس السعر

خالد هزاع حمادي الحزمي
من قبل خالد هزاع حمادي الحزمي , مندوب مبيعات , مؤسسة دار الثقافه العصرية

1-    أهداف التسعير.

2-    تأثير المستهلك.

3-     اعتبارات التكلفة.

4-    خصائص النتائج.

5-         القوى التنافسية.

6-         بعض القيود التشريعية والقانونية.

محمد ابوالخير
من قبل محمد ابوالخير , مبيعات , فلاش تكنولوجى

سعر البيع للعميل لابد ان يكون اقل سعر ممكن عندى دا لو العميل اول مره يكون فيه تعامل بينا علشان بعد كده نكون بالنسباله رقم واحد لما يفكر يشترى وبعد كده يكون فيه كلام تانى فى سلع تانيه

ويبقى سعر البيع55

بيع اكتر تكسب اكتر

Emad Sarhan
من قبل Emad Sarhan , Training Manager , بيان العالمية للتدريب والاستشارات

العوامل المؤثرة على السعر

1-     التغير والتقدم في مستوى التكنولوجي المرتبط بالمنتج

2-      المنافسة الأجنبية

3-    تقديم منتج جديد

4-     محاولة أحد المنافسين الحصول على زيادة في حصته من خلال تخفيضه للسعر

5-     المنتج البديل

العوامل الرئيسية في تحديد السعر

1-    أهداف التسعير.

2-    تأثير المستهلك.

3-     اعتبارات التكلفة.

4-    خصائص النتائج.

5-         القوى التنافسية.

6-         بعض القيود التشريعية والقانونية.