السلام عليكم كيف يمكنني أن أكون شركة خاصة بالطبخ الجاهز؟

كيف يمكن ان أكون شركة لتسويق الطبخ الجاهز

تم إضافة السؤال من قبل مسلمة مسلمة , مهندسة , البناء والتعمير
تاريخ النشر: 2014/07/05
رامي محمد
من قبل رامي محمد , رجل مبيعات , وسام الشموخ

اعمل ماركه او اسم خاص فيك واضف حملات اعلانيه لكي تشتهر

عبد القادر بريكي
من قبل عبد القادر بريكي , تمريض وعلاجات عامة وتشغيل اجهزة تصفية الدم , قطاع الصحي

عندما يكون عندك دبلوم اختصاص في هذا المجال وتشرك معك ممن له نفس الؤهلات تستطيع ان تنشء شركة بك مع تموين حكومي

khalid najdi
من قبل khalid najdi

السلام عليكم اول شئ هو ان تكون لديك الارادة الكاملة وان تكوني طموحة وتوكلي على الله لانه نعم الوكيل وشكرا

عبله zezo
من قبل عبله zezo , ادارة بيوتى سنتر , فندق سوليمار شركس بيه

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته احب اقولك تجربتى اللى انا قمت بها بالفعل ونجحت

  • اول شئ الموضوع سهل جدا اهم حاجه تكونى جيدا بالطبخ والتيست بتاعك يكون مميز حتى لو مش هاتشتغلى بايدك وهاتجيبى عماله
  • تانى حاجه لازم يكون عندك كل الامكانيات اللى هاتستخدميها فى الطبخ لان ده اللى هايوفر عليكى المجهود والوقت والتجهيز السريع وده مهم جدا
  • ولو بدأتى فى المنزل هايكون افضل بحيث ان مافيش خبره سابقه وده هايكون تجربه ليكى هاتستفادى منها كتير جدا زى الخبره اللى هاتسعدك بعد كده فى انشاء مطعم
  • والتسويق مهم طبعا وبالنسبه للتسويق هاتعملى مثلا صفحه على الفيس بوك خاصه بالاكل الجاهز وتعملى مشاركه ليها عبر الجروبات الخاصه بالمنطقه وانا كنت عامله كده فعلا وكنت شغاله من خلال الفيس بس وكانت حجم الاوردارات كبيره جدا عليا يوميا وماكنش فى عندى وقت اسوق فى مكان اخر وكانت اسعارى اعلى من المطاعم الموجوده من المنطقه بس انتى هاتحولى تظبطى الاسعار زى المطاعم فى البدايه
  • بالنسبه للارباح الوجبات الساخنه ربحها النصف ومطاعم البيتزا ليه اعلى بس ماعنديش خبره فيها انا خبرتى اكتسبتها من تجربتى والسوق
  • ولازم قبل اى شئ الاستعداد للموضوع ده اعملى هدف محتاجه تبيعى اقل شئ كام وجبه باليوم واقصى مبيعات ليكى اد ايه عشان تعرفى محتاجه تسويق اخر او لا
  • ولازم يكون عندك المام بكل التفاصيل زى الكيلو الارز بيعمل كام طبق وهكذا وده هاتكتسبيه من البدايه فى المنزل
  • وهاتعرفى من خلاله تحسبى استهلاكك ومكسبك
  • انا عايزه اختصر بس لو محتاجه تفاصيل تانيه ممكن تراسلينى
  • https://www.facebook.com/emy/
  • ده شكل الصفحه بتاعتى
  • ارجو تكون اجابه مفيده

Faisal Felimban
من قبل Faisal Felimban , مدرب Initiator Safe Handling , شركة الجبيل للبتروكيماويات - كيميا

ممكن انك تبدأي عن طريق تحضير أطباق معينة بسيطة و مختارة في البيت و تسويقها في الحي  أو عن طريق الانستغرام

و اختاري اطباق سهلة الاعداد مثل طبق رئيسي و حلى مثلا دجاج بالأرز

وادرسي كيف المبيعات و الاقبال على اطباقك

وبعدها يمكن انك تتوسعي و تستقدمي عاملات يساعدونك في اعداد الاطباق و سائقين للتوصيل

ومنها تفتتحي مطعم  منزلي اعداد وجبات من المنزل و توصيلها للزبائن الراغبين

بس اهم شيء انك تتقني اعداد الاطباق بحيث أنها تلاقي استحسانا من الزبائن لزيادة الطلب

فمثلا عندنا سيدة تفننت في اعداد طبق المعمول بالتمر وصارت تبيعه بالكيلو و نشرت في موقعها بالانستغرام و تصوير منتجها حتى اشتهرت و ما صارت تلحق على كثرة الطلبات

اول شي تسئل خبير ب هالعمل ثم تدرس الموضوع جيدا ثم يكون لديك رئس مال للقيام بهذا المشروع مع وجود الامانه والصدق ثم الاقدام بالتوكل على الله