Is Private equity neccessirily to be equity?

تم إضافة السؤال من قبل mukkur srinivasan varadhan , Chartered Accountant , Chartered Accountant in practice
تاريخ النشر: 2014/08/09
Waqayan Al Waqayan
من قبل Waqayan Al Waqayan , Secretary of Sharia Supervisory Board (SSB) , Ahli United Bank (AUB)

No, Private equity NOT necessarily to be equity.

Noor Zareefa Mohamed Nifam
من قبل Noor Zareefa Mohamed Nifam , Director Head of Research and Corporate Finance , Nation Lanka Equities Private Limited

Well, Private Equity invests in Equity Capital of a private company or quoted company (which will eventually get the delisting). Private equity funds/firms use equity as well as debt to acquire the companies.

حسين محمد ياسين
من قبل حسين محمد ياسين , Finance Manager , مؤسسة عبد الماجد محمد العمر للمقاولات العامة

agree with answers <<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Mohammed Salim Allana
من قبل Mohammed Salim Allana , Compliance and Assurance Manager , United Arab Bank

It is actually a debt instrument and borrowed funds.