Shares of face value of$10 are 80% paid up. The company declares a dividend of50%. Amount of dividend per share is. . .? (a) 5 (b) 4 (c) 80 (d) 50

تم إضافة السؤال من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.
تاريخ النشر: 2014/11/26
Mohamed Hussein
من قبل Mohamed Hussein , financial controller , Allegion (QMI Entities in Middle East)

B

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

(b)4

=80% *50% *10 =4 $

Malik Khalid Mahmood
من قبل Malik Khalid Mahmood , Regional Finance Manager , Leosons International FZ LLC

4 sir

Aanal Master
من قبل Aanal Master , Accounts Manager , Al Naseer Industrial Enterprises

answer is B

Muhannad  Jarrar
من قبل Muhannad Jarrar , Purchasing Manager , Emirates Calcium Carbonate Factory

option B

VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN
من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.

Answer option (b) is correct : >>>>>>>>>>   i.e $4

Dividends are paid on pro rata basis upto the paid up value per share.

80% paid up value $10 F.V of share = $8

50% on $8 = Dividend of $4

MALIIK SOHAIL ABBAS
من قبل MALIIK SOHAIL ABBAS , ACCOUNTS MANAGER , AL RAWDAH GREEN SWEET WATER

option D  is the correct answer