Why GT plant Heat Rate falls and efficiency improves with fall in Ambient Temperature?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Abbas , Project Director , ENI
تاريخ النشر: 2014/12/23
Mohammad Qureshi
من قبل Mohammad Qureshi , Senior Mechanical Engineer , Saudi Consolidated Electricity Company - Makkah Power Plant

Due to low ambiant Temperature more mass of air will trevel to increase Turbine Efficiency