What is the allowable ampacity of a No.1/0 THWN copper conductor when installed in an ambient temperature of 107° F?

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed salman faris , QC QA Electrical Engineer , King Abdullah University Of Science And Technology
تاريخ النشر: 2013/05/20
Mohamed salman faris
من قبل Mohamed salman faris , QC QA Electrical Engineer , King Abdullah University Of Science And Technology

NEC Table310.15(B)(16) lists the allowable ampacity of No.1/0 THWN copper, a75°C rated conductor as150 amperes.
The correction factor is .82150 x .82 =123 amperes

Santosh Aladi
من قبل Santosh Aladi , ELECTRICAL ENGINEER , LANDMARK GROUP

H=I( square).R.T H= heat I= current r= resistance t= time

ahmed al anati
من قبل ahmed al anati , Electrical Department manager, Project manager , Multi Zone Contracting

at75°C conductor ampacity =150 A the correction factor for the ambient temp.
(105-113 F) =0,82 corrected ampacity =150 x0.82=123A