هل يوجد أكثر من طريقة لأصبح محاسب قانوني في مصر؟

كيف اصبح محاسب قانونى

تم إضافة السؤال من قبل aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa
تاريخ النشر: 2013/09/01
Michael Magdy
من قبل Michael Magdy , Chief accountant , speed trade

تقدم للعمل بمكتب محاسب قانوني

المكتب هيأمن عليك كمحاسب و بعد مرور3 سنوات من التأمين

التقدم لوزارة المالية بطلب قيدك تحت التمرين

بعد3 سنوات تقدم بطلب لوزارة المالية لنقل اسمك من جدول تحت التمرين

و ذلك بعد استيفاء كافة الاوراق المطلوبة من قبل وزارة المالية و التي يمكن معرفتها من زيارة الوزارة و سؤال احد العاملين

بالتوفيق

خالص تحياتي ,,,

Ahmed Farouk Mahmoud Mohamed Atwa
من قبل Ahmed Farouk Mahmoud Mohamed Atwa , محاسب قانوني وخبير ضرائب , مكتب احمد فاروق المحاسب القانوني

اولا:- اذا كنت معك بكالوريوس تجاره شعبه محاسبه :-

تقوم بالتقدم الي مكتب محاسبه و مراجعه للعمل به وسوف تاخذ راتب قليل يتراوح من بين150 جنيه الي800 جنيه

ولابد علي المكتب ان يأمن عليك ومن ثم تتقدم الي سجل المحاسبين و المراجعين بوزاره الماليه وهو(محطه مترو كوبري القبه من ثم تاخذ ميكروباص75 قرش للزهاب الي مبني الشهر العقاري الدور10 هو سجل المحاسبين و المراجعين) وبعدها ياتي لك جواب الي المكتب وسوف تذهب مره اخري الي السجل للاختبار للقيد في سجل المحاسبين و المراجعين تحت التمرين

وبعدها تستحمل الشغل بقي في المكتب لمده ثلاث سنوات ومن ثم بعد ثلاث سنوات ياتي لك جواب للمكتب و المنزل الذي انت تسكن فيه للحضور الي اختبار للنقل من جدول تحت التمرين الي جدول المحاسبين و المراجعين وبعد ان تنجح في الامتحان سوف تكون محاسب قانوني وخبير ضرائب منشات فرديه و شركات الاشخاص

وبعد كده ممكن تفتح مكتب محاسبه و مراجعه و بعد5 سنوات تتقدم الي سجل المحاسبين و مراجعين علشان تحضر اختبار مراجع حسابات شركات الاموال(مساهمه)

ثانيا: اذاكنت مدير مالي في احدي الشركات المساهمه وعدي عليك تقريبا حوالي ولست متاكد8سنوات

تتقدم الي السجل الاختبار وتقدم الاوراق التي تفيد ذلك وبعدها اختبار

ثالثا: اذا كنت مأمور ضرائب :-

لما تطلع معاش تاخذ اللقب شرفي

وفي النهايه اوصي بالاضلاع علي قانون مزاوله مهنه المحاسبه و المراجعه133 لسنه1951

وشكراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

Mohamed Shams
من قبل Mohamed Shams , محاسب , Eldawlia for converting paper

شكرا عالى لافادة استاذ احمد واستاذ مايكل

بس ممكن سؤال بسيط

ينفع اكون شغال فى حاجة تانية مع المكتب بس من غير تامين

بتكلم من ناحية المعارضة مع التسجبل كمحاسب قانونى

طيب ما ينفعش نختصر ولا نكوووووووووووووس3 سنين ايه حرام ع الاخر