ماهو الفرق بين مصروف الاهلاك ومخصص الاهلاك ومجمع الاهلاك واين يظهر المصروف والمخصص والمجمع ؟وهل يظهر المجمع بالميزانية ؟

تم إضافة السؤال من قبل Said ezzat said mohamed abdeldaym Farrag , مدير مالي , جنرال اروماتيك للعطور مستحضرات التجميل
تاريخ النشر: 2015/10/10
abdelaziz allam
من قبل abdelaziz allam , محاسب اول , شركة كامبردج مصر للاستثمار التعليمي ش.م.م

الاهلاك : ايه بقا الاهلاك ده اصلا ؟؟؟؟ بيقولك بقا !!

الاهلاك هو توزيع عمر الاصل على عمره الانتاجى , وفى نفس الوقت هو اختزان قيمه الاله خلال عمرها الانتاجى من الارباح .... يعنى ايه الكلام ده

يعنى انا لما بشترى اله او اصل جديد بعمل له مجمع اهلاك و مصروف اهلاك ... مجمع الاهلاك ده الى بيبين لى ان الاصل ده قيمته بتقل . اما المصروف ده ف ده الى انا بقص منه من الربح علشان لما الاصل ده يهلك تماما الاقى فلوس عندى انا شايلها من الربح السابق علشان اجيب اصل جديد و الانتاج يستمر و هلما جره و كده يعنى ,,,,,,

 الكلام ده يعنى احنا عندنا شقين فى الاهلاك هما مصروف الاهلاك ومجمع  ( مخصص ) الاهلاك ده ..

ahmed ellebodey
من قبل ahmed ellebodey , Chief Accountant , Othaim markets company

الاهلاك هو تكلفه الاصل ويتم توزيعها لعدة سنوات مالية مجمع الاهلاك فهو المصروف المتراكم بعد اهلاك الاصل في كل سنة ويتم مقابلة رصيده في الميزانية في جانب الاصول مع تكلفة الاصل لاستخراج القيمة الدفترية التي تكون اقرب لقيمة السوق ومصرف الاهلاك هو قسط الاهلاك الشهرى يظهر ضمن مصروفات ادارية وعمومية قائمة الدخل اما مخصص الاهلاك من الممكن ان يكون كناية عن مجمع الاهلاك لان لايوجد شئ اسمة مخصص اهلاك

ryad abdalla
من قبل ryad abdalla , chief of accounts , Evntoo

الحكمه من مصروفات الاهلاك هو تحويل قيمه الاصل في النهايه الي مصروف علي فترات متتاليه حسب استخدام قيمه الاصل بالنسبه لمصروف الاهلاك // هو مصروف يظهر في قائمه الدخل ويوجد طرق مثل " القسط الثابت - المتناقص - عدد لسنوات ) مجمع الاهلاك / يتم فيه تجميع امصروف الاهلاك بالنسبه للاصل لمعرفه المستهلك من الاصل ويكون في جانب التزامات بالنسبه لمخصص الاهلاك معني كلمه مخصص في البدايه / هي ان اساس المحاسبه يعتمد علي " الاستحقاق " فبذلك يتم تكوين حساب مخصص في نهايه السنه لمعرفه المصروفات التي  تخاف الشركه ان تقع في السنه المنتهيه وتحمل مصروف وبذلك لا يوجد حساب اسمه مخصص الاهلاك القيود المحاسبيه  من ح/ مصروف الاهلاك    يظفر في قائمه الدخل     الي ح/ مجمع الاهلاك  يظهر في الالتزامات عند بيع الاصل   من ح/ خزينه او بنك من ح/ مجمع الاهلاك الاصل من ح / ا. خ  " في حاله وجود خساره في بيع الاصل "        الي ح/ الاصل         الي ح/ ا. خ  " في حاله وجود رب\\ح في بيع الاصل "

Fatma Hureimi
من قبل Fatma Hureimi , Head Of Accounting , FKI Global Advisory

مجمع الاهتلاك  .. هو القيمة الفعلية للاهتلاك يظهر المجمع في قائمة المركز المالي و ينزل من حساب الاصول الثابته في بداية السنة لاستخراج القيمة الدفترية للاصل في نهاية السنة و هو تراكمات او تجمعات مصروف اهتلاك الاصل خلال السنة او الفترة بناءاً على نسبة محددة لكل أصل

مخصص الاهتلاك .. هو قيمة تقديرية للاهتلاك يتم احتسابه في بداية السنة المالية و يتم مقارنته مع المجمع في نهاية السنة المالية

مصروف الاهتلاك .. يظهر في قائمة الدخل و ينزل من مجمل الربح و هو قسط الاهتلاك الشهري للاصل حسب نسبة الاهتلاك المحددة له

Tarek Elemary
من قبل Tarek Elemary , financial controller , ESTEC

الإهلاك كمصروف هو تحميل الفترة الزمنية بقيمة المستهلك من قيمة الأصل (شهر أو سنة) على مدار عمره الإفتراضى فمثلا الآلات المعدات لو يتم إهلاكها على سنوات فيكون نصيب السنة من الإهلاك كمصروف% من قيمته عند الشراء ويكون الطرف الدائن من قيد إثبات الإهلاك كمصروف هو مجمع الإهلاك ومع كل سنة تمر من عمر الأصل يزيد مجمع إهلاكه وتتحمل الفترة الزمنية بما يخصها من قيمة إهلاك الأصل كمصروف وحتى نصل للقيمة التخريدية للأصل نكون قد إحتجزنا من الأرباح كامل قيمته فى صورة مجمع إهلاك لإستعاضة هذا الأصل لضمان إستمرارية المشروع وعدم توقف النشاط وهو الهدف الأساسى للمشرع وللمشروع

فمصروف الإهلاك إذا هو تحميل كل فترة زمنية بما يخصها من قيمة الأصل على مدى عمره الإفتراضى الذى يحدده كل منشاة حسب طبيعة الأصل وقدرته على الأداء بكفاءة

وسيم محمد مجدي مجدى
من قبل وسيم محمد مجدي مجدى , Chief Accountant , ُElite Builders General Contracting

اتفق مع الاساتذه هناك شقين فقط للاهلاك (مصروف الاهلاك ويسمى قسط الاهلاك) و(مجمع الاهلاك وممكن ان يسمى مخصص الاهلاك)