ماهى وحده قياس البحص , الرمل اذا كنت تستخدمه كمدخل فى انتاج(بلاط مثلا) وتريد ان تحسب نصيب كل وحده انتاج(متر مربع البلاط مثلا) من البحص او الرمل ؟

تم إضافة السؤال من قبل ahmed sameer morsy , Financial Manager , EAST FLEET TRADING COMPANY
تاريخ النشر: 2013/09/22
sabri nada
من قبل sabri nada , مدير مالي , شركة نهر الغذاءومطاعم بيت المأكولات الايرانية

احسبة بنفس الوحدة التي تم به الشراء كان يكون بالسيارة مثلا

ahmed sameer morsy
من قبل ahmed sameer morsy , Financial Manager , EAST FLEET TRADING COMPANY

الاجابه ببساطة ....هو ان تقوم باحتساب الكميه بالمتر المربع التى يتم ادخالها فى عمليه الانتاج ونشوف الناتج كام متر مربع من البلاط...يعنى مثلا لو بتاخد4 متر مربع مدخلات انتاج(بحص)....وبعدين نشوف الانتاج هيطلع كام متر مربع من البلاط ولنفترض مثلا هيطلع10 متر مربع بلاط..بما يعنى ان نصيب كل متر مربع من البلاط هو0.4متر مربع بحص..وطبعا هنعيد الامر3 مرات وناخد المتوسط عشان نعمل حساب التالف هيطلع المتوسط مثلا0.44متر مربع بحص لكل واحد متر مربع بلاط...وبكدا عرفنا نحدد تكلفه الوحده المنتجه من البلاط..يعنى هنشوف كل عنصر من مدخلات الانتاج ونتتبعه بنفس الطريقه عشان نوصل فى الاخر لتكلفه انتاج متر مربع من البلاط

وشكرا