What the type of pumps?

تم إضافة السؤال من قبل Adel elsayed eltokhy Abou-stat , Supervisor Mechanical Maintenance Engineering workshop , kuwait drilling company
تاريخ النشر: 2018/11/16
MUHAMMED ANSHAD D
من قبل MUHAMMED ANSHAD D , MEP Engineer , IREZ Academy

pumps are basically classified in to rotodynamic and positive displacement pumps

Faris Almutairi
من قبل Faris Almutairi , Mechanical Engineer/Heat Exchangers , Saudi Aramco/ Consulting Services Department

There are two basic types of pumps: positive displacement and centrifugal.

Vinilkumar KD
من قبل Vinilkumar KD , Senior plumber , Nfpc milco

Displacement pump Reciprocating pump Rotary pump Centrifugal pump Turbine pump Volute pump Airlift pump Classification of pumps deep well pump,low left pump,high left pump,booster pump,stand by pump

Ahmed Gharbi
من قبل Ahmed Gharbi , senior maintenance technician , Halung Technics Tunisie

Centrifugal pumps

Axial piston pumps

Radial piston pumps

Gear pumps (internal or external)