هل قيام الكليات التقنية بتأثيث نماذج مصانع لتدريب خريجيها لمدة عام او اكثر مقابل رسوم رمزية ومنحه شهادة متدرب قد تساعد فى رفع كفاءة الخريج و ايجادعمل؟

تم إضافة السؤال من قبل احمد محمود احمد سالمان , CERTIFIED HEAVY EQUIP. MECHANICAL ENGINEER , MANTRAC EGYPT - CAT
تاريخ النشر: 2014/01/10

الاستاذ أحمد سلمان تحية طيبة بعد اطلاعي على جميع أسئلتك وجدت أنها جميعا مفيدة لذوي الاحتصاص وكنت أتمنى لو كنت أنا منهم للاجابة وشكرا لجهودك

abdelrahman ahmad abusabha
من قبل abdelrahman ahmad abusabha , فني صيانة و تركيب , الفجر للكمبيوتر والانطمة

نعم يمكن  ان تعمل على زيادة الخبرة لدي المتدربين ولكن هذا يعتمد على النشرف على التدريب وطريقته في المزج بين التدريب العملي والنظري واعطاء النصائح للطلاب

emad abdallah allam allam
من قبل emad abdallah allam allam , فنى تركيب وصيانه اللوحات الكهربيه وصيانه طلمبات الاعماق , الشركه المصريه العالميه للسيارات

بالتاكيد تزيد من خبره الطالب قبل الالتحاق بالحياه العمليه

Mostafa Mohammed ibrahim
من قبل Mostafa Mohammed ibrahim , Instrumentation and control Engineer , Air liquide

ايون طبعا

حاجة مفيدة جدا

بس فيه نظام دراستىتانىاحنا برضه بندرس بيه فى مصر وهو نظام الساعات المعتمده

وهو انك بتاخد3 ترم ف السنة الواحدة يعنى15 ترم خلال ال5 سنين الدراسية

وخلال كل سنة بيبقى الترم الثالث ده تدريب عملى ف المصانع وعلى اللى انت اتعلمته

وده حاجة مهمة بتفتح دماغنا اكثر وتخلينا ندخل المجال اكتر

Anouar Ammar
من قبل Anouar Ammar , مسؤول اداري , بونا تونس

نعم يمكن  ان تعمل على زيادة الخبرة

نور الدين فايز سليمان ابراهيم ابو ابراهيم
من قبل نور الدين فايز سليمان ابراهيم ابو ابراهيم , مهندس , Alexandria company for Pharmaceuticals and Chemical Industries

نعم بالطبع

عبدالسميع محمد عبدالسميع
من قبل عبدالسميع محمد عبدالسميع , مهندس تحكم - تصميم الدوائر الكهربية -عمل برامج الماكينات الحجمية والوزنية وماكينات التعبئة المختلفة , شركة ساب اف بي ام لتصنيع ماكينات التعبئة والتغليف

بالطبع نعم اي مادة تدرس عمليا تفيد بعد التخرج فما بالك بالتدريب والتطبيق وشهادة ايضا

اكيد افضل

wissam zaatuor
من قبل wissam zaatuor , فني صيانة , مشفى باب الهوى

لا اعتقد لان المتخرج لن يحب العمل بسبب المردود

والشركات سوف تعتمد ه1ا المبداء لاستغلال اليد العاملة

MOHAMED CHOUKRI
من قبل MOHAMED CHOUKRI , chef d équipe , smaico maintenance maroc

بالطبع نعم

Sobhi Fayez
من قبل Sobhi Fayez , مشرف حركة و صيانة سيارات , الشركة الهندسية للسيارات (اس ام جي )

نعم

doha alfwaghrh
من قبل doha alfwaghrh , اخصائية اجتماعية , جمعية المرأة الريفية

نعم بالتاكيد ويا ريت لو يطبق هاد الشي عنا بفلسطين  وخاصة في مدينة بيت لحم