What are some good books for chemical engineering principles?

تم إضافة السؤال من قبل Nasser Khan , manager , Godrej Group
تاريخ النشر: 2013/06/10
dana tutunji
من قبل dana tutunji , Architect , Helou Trading Co

You can try The coulson and richardson series, they are good and easy to follow,,

ghulam mustafa
من قبل ghulam mustafa , Shift Manager , LOTTE CHEMICAL PAKISTAN LIMITED

Peery n Green , Chemical reaction engineering, unit operation by Mcabe and Smith, Stichiometry by Hammelabau

Syed Burhan-uddin Abdali
من قبل Syed Burhan-uddin Abdali , Director (Retd)-FRC , Fuel Research Center, PCSIR, Karachi

I usually recommend my students following books and published journals -Plant Design and Economics for Chemical Engineers,5th Edition by Max S.
Peters.
-Perry’s Chemical Engineering Handbook,6th Edition by Robert H.
Perry -Sherev’s Chemical Process Industries,5th Edition by George T.
Austin -Product & Process Design Principles,2nd Edition by warren D.
Seider.
-Process Plant Design, reprinted,1983, J.R.
Buckhurst.
-Chemical Process Engineering, Design and Economics, Harry Silla.2003 -Introduction to Chemical Engineering, International Student Edition, Walter L.
Badger.
-Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology,2nd Edition, Vol.1-n -Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology,5th Edition, Vol.1-n -Chemical Engineering Unit Operation by Smith -Chemical Engineering Unit Operation by Bedger -Journals --------

Mohamed Adel Ashour
من قبل Mohamed Adel Ashour , Manufacturing and Process Engineer , General Motors

Perry & Green, Chemical Engineering Handbook is unmatched.