يوجد لدى مستخدم عادى يريد توصيل الانترنت لمنزلة لأول مرة ويريد ان يعرف كيف سيقوم بتوصيل الانترنت وما هى خطوات التركيب؟

وايضا لدية ثلاثة اجهزة كمبيوتر سوف يقوم بتشغيلهم المطلوب الخطوات مع العلم إن الراوتر معموله Configuration وجاهز على التركيب الادوات : spliter , Router4 port Wireless ,Phone cable + ADSl Phone cable Main Phone Cable ,3 PC's ,Switch4 port ,2 Ethernet Cable?

تم إضافة السؤال من قبل Salah Abdelfatah , Technical support engineer , German University in Cairo
تاريخ النشر: 2014/05/14
محمد سيد محمد حامد على
من قبل محمد سيد محمد حامد على , محاسب , تكنو فيلم بالفيوم

اولا : تنزل نسخة ويندوز جديدة وتقفل الابديت ( التحديث بتاعها وانت بتنزلها )

ثانيا : تعرف التعريفات واهمها كارت النت ( lan)

ثالثا : عدد3 كابل النت بالطول المطلوب ثم تقوم بتأريجهم بالاراجة كلاتى ( بنى , ابيض بنى , اخضر , ابيض ارزق , ازرق , ابيض اخضر , برتقالى , ابيض برتقالى ) تكون الجهتان بنفس الترتيب لكل كابل .

رابعا : تركيب الراوتر : انت قولت معموله Configuration وده سهل الحكاية

1. وهتوصل spliter بسلك التليفون الاساسى

يوجد وصلتين التليفون

(  وصلة تتصول فى جهاز التليفون الى spliter فى phon

ووصلة فى الراوتر سوكيت صغير (كالتليفون ) الى spliter فى modem

يعنى spliter بيدخل فى3 حاجات السلك الاساسى خط التليفون , سلك وصلة جهاز التليفون  , وسلك للراوتر )

2. نوصل كابل النت فى الراوتر فى port رقم1 للجهاز الاول فى كارت الشبكة اللان  وهكذا port2,3 للجهاز الثانى والثالث

3. لو تريد اضافى اجهزة اضافية تستعمل Switch ويتم ربط ال Switch بالراوتر بكابل نت كاى جهاز كمبيوتر مثلا port4 بالراوتر الى port1 بالسويتش وبذلك تستطيع ان تضيف4 اجهزة كمبيوتر زيادة عن الثلاثة الذى تريد اضافتهم لو الSwitch  خمسة مخرج

وشكرا