How we calculate DP across orifice plate for flow measurement?

My question is for learning not to judge someone expertise.

if a dp transmitter installed on2” pipe line to measure N2 gas flow

range0 ~75 m3

pressure3 bar

Orifice internal diameter0.539”.

pipe diameter2"

what formula is used to calculate dp across orifice.

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/02/20
shaswat raj
من قبل shaswat raj , System Architect , UST GLOBAL

Q=C×A(sqrt (2×(p2-p1)/rho)) we can use above formula to calculate flow across orifice C = discharge coefficient A=cross sectional area across orifice. You can even use tool flow calculator it has lot of option. ...