Does Conditioning Orifice Plate work when straight pipe run is only 4D totally (for upstream & downstream)?

تم إضافة السؤال من قبل yassin abbas , instrument and control engineer , Scot(Iraq petroleum Company For Oil Transport)
تاريخ النشر: 2014/09/13
Riyas Sahab
من قبل Riyas Sahab , INSIDE SALE ENGINEER , WIKA MIDDLE EAST

No, Conditioning orifice requires only shorter straight length compared to standard orifice. It works well even if the straight pipe run is more than4D total ( Upstream + Downstream). Minimum upstream length required for conditioning orifice is2D and minimum downstream length required for conditioning orifice is2D.