كيف ادير معرض للأدوات الصحية محاسبيا علما لا يوجد نظام محاسبى ويجب اعداده من البداية علما المعرض يعمل من فترةدون نظام محاسبى؟ ارجو الافادة اصحاب الخبرة

تم إضافة السؤال من قبل أشرف حسين رمضان , محاسب مالى , MEGA TRUST
تاريخ النشر: 2016/10/17
Mansour Alharbi
من قبل Mansour Alharbi , Administrative , Amlak International Real Estate Finance

إذا كنت تريد أن تبني نظام محاسبي إلكتروني فعليك البدء بأرشفة المستندات القديمة إلكترونياً أولا ومن ثم يتضح لك ماعليك فعله ويكون النظام المحاسبي شامل للزمن القديم والحالي والمستقبلي يجيب على جميع الأسئلة وعمل التقارير ذات العلاقة بالعملاء والمديرين وقسم التسويق

وفقك الله لكل خير.

Moustafa Mohammed
من قبل Moustafa Mohammed , Sales Supervisor , شركة احمد عبد الوهاب عابد للتجارة

مبدئيا يجب عمل جرد طارئ لتحديد ما الموجود وما العجز

تدوين كل المتواجد على ملف اكسيل

وبعد \\لك من الممكن ان تبدا البيع والشراء بعمل ملف اكسيل للمبيعات ويتم تصفيته يوميا من المخزون

واضافة الادوات الجديدة بشكل وقتى فى نفس وصول الادوات الجديدة للمعرض

ويجب مراقبة \\لك ا\\ا كان هناك اكثر من موظف فى المعرض

mohmed ali
من قبل mohmed ali , Chief Accounting , coffee fellows

يتم عمل جرد للبضاعة و تحديد قيمتها و محاوله الحصول على كل فواتير الشراء السابقة و فواتير البيع اذا لم يوجد هذه البيانات - يتم عمل جرد و ترصيد و يتم عمل دفاتر على الاقل يتم تسجيل المبيعات بها و دفتر اخر للمشتريات و متاابعه المخزون اول باول و تسجيل كل المصروفات الخاصه بالنشاط

و فى نهايه كل شهر يتم تجميع كل  المبيعات - المشتريات + رصيد اول المده ( الجرد ) - رصيد اخر المده من بضاعة  لكي تصل لمجمل الربح

يكون كالاتى

اجمالى المبيعات خلال الفترة

تكلفة المبيعات ( رصيد اول المدة + اجمالى المشتريات - رصيد اخر المدة )

=

مجمل ربح

يطرح

المصروفات العمومية للنشاط ( كهرباء- ايجار - مياة - اجور - صيانة )

=

صافى الربح/خسارة

هذه صورة مبسطة لادارة نشاط تجارى

Mahmoud Hotar
من قبل Mahmoud Hotar , Auditor , Ajiad Import & Export (Yarn-Fabrics)

لو بتسجل عمليات البيع ابعتها وابعت والمديونية اللى بتسجلها واى فواتير او مستندات خاصة بالتعامل مع البنوك او التحويلات المصرفية وانا اعملهالك

ابعتها على الواتس

+201223822829

Anas Adel
من قبل Anas Adel , رئيس حسابات , Tanzania At Home

برنامج تالي جيد وموجود شرحه ع اليوتيوب

wasam mahmud
من قبل wasam mahmud

اولا اعمل جرد للبضاعة

ثانيا اقوم باختيار برنامج محاسبي يتوافق مع النشاط التجاري

ثالثا اعمل جرد للاصول والموجودات والمستندات

رابعا اعمل قيد اففتاحي

Mohamed Hemeda
من قبل Mohamed Hemeda , محاسب ACCOUNTANT , First Projects Field Co.

إدرس طبيعة النشاط كويس

جهز برنامج محاسبي يتطابق مع طبيعة النشاط

اعمل دليل حسابات متوافق مع نشاطك

جهز جميع المستندات و الأوراق الرسمية ( سجل تجاري عقد تأسيس ، زكاة ودخل ، تأمينات اجتماعية وخلافه )

أعمل جرد لجميع الأصول اللي عندك

اعمل جرد لجميع البضاعه

أعمل حصر لكل الفواتير وسندات القبض و الصرف السابقه او أي شيئ

لو في بنك هات كشف حساب من البنك من ساعة ما بدأ

بص ياسيدي بقى بعد ما تعمل ده كله في طريقين

لو انت مكتوب في السجل التجاري ان انت مؤسسة وهيكون ده الغالب

يبقى تعمل أرصدة افتتاحية وتشتغل من ساعة ما بدأت

لو أن شركة و ده انا بستبعده ، يبقى لازم تشتغل من ساعة ما بدأ السجل التجاري

وربنا يوفقك