أنا خريج نظم معلومات وأجيد الأوراكل وأرغب في الأحتراف في هذا المجال كيف ابدأ مسيرتي ؟

تم إضافة السؤال من قبل ammar abdelbagi , مدير موقع الشركة الالكتروني , عبدالرحمن بن سعود العجلان
تاريخ النشر: 2014/01/25
Mostafa Mohamed Fathi
من قبل Mostafa Mohamed Fathi , Developer , AL-fotouh

لو انت عايز تبقى Developer اتبع ORACLE ADF وبلاش ترجع لورا مع10g ,11,12 لان اوراكل كل اهتماتها بالجافا اكتر وكمان ال ADF افضل بكتير

Ali Mahdi Jawad
من قبل Ali Mahdi Jawad , Head of Information Technology , Falcon Cement Co

طبعا الاوراكل له مسارين اساسيين

DB Administratorمسار إدارة قواعد البيانات

DB developer مسار البرمجة لقواعد البيانات

 طبعا هذين المسارين الاحترافيين كل مسار منهم  مكون من ثﻻث دورات تدريبية

و إمتحانات

كﻻ المسارين يبدأ ب

Sql fundamental

ارجو ان يكون شرحي الموجز قد افادك

و للعلم و ربما تعلم ذلك مجال الداتابيس ليس محصورا على اوراكل و لكن هناك

Sql server ايضا

Hany Abd El-Latif Attia Abd El-Hay
من قبل Hany Abd El-Latif Attia Abd El-Hay , متدرب , iteshare

الاوراكل ليه اكتر من حاجه مثلا زى oracle developer وده تقدر تعمل بيه برامج اللى فيها اشكال فورم وتعيش حياتك

تانى حاجه oracle admin وده انك تشتغل admin وده صعب شوية

تالت حاجه oracle finance وده للناس اللى متخرجه مثلا من تجارة وعندها فكرة عن الحسابات وكده

اتمنى ان اكون افدت حضرتك